Tunç’tan sokak röportajı açıklaması

GündemPolitika

Bir sokak röportajında konuşan Dilruba Y, Instagram yasağını eleştirirken kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada “Halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde konuşursanız yargı devreye girer” dedi

türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili olarak bunun sebebi var. Katalog suçlarla ilgili görüşmeler gerçekleşti, bu sorun aşıldı ve Instagram açıldı. Bizim çocuklarımız çok önemli. Roblox’un kapatılmasıyla ilgili bazı siyasetçilerin şikayetleri oldu. Burada çocuklarımızı mı düşüneceğiz şirketi mi düşüneceğiz. Devlet bu konuda tedbirleri alır. Sosyal medyada suç işleyecek önlemlerin de alınması gerekir” ifadelerine yer verdi.

Yasaklama diye bir şey yok

Sokak röportajlarına yasaklama diye bir şey olmadığını kaydeden Tunç CNN Türk’te yaptığı açıklamada, “Basın yoluyla hakaret de suçtur, yüz yüze yaptığınız hakaret de suçtur. Düşünce özgürlüğünün kapsamını biz geçen senelerde yaptığımız değişikliklerle genişlettik. Eleştiri açıklamalarının suç olmayacağı düzenlemeleri hayata geçirdik. Ama bu özgürlüğün bir sınırı vardır. Ama siz halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde konuşursanız tabii yargı devreye girer. Bunun suç olup olmamasını değerlendirecek olan yargı makamlarıdır” sözlerini kullandı.

Kaynak: T24

İlginizi Çekebilir

Hükümet AKP’li belediyelere “bağış” adı altında 45 milyon aktarıldı
Biden ve Harris, ulusal güvenlik ekibiyle Orta Doğu’daki son durumu değerlendirdi

Öne Çıkanlar