Venezuela’da Maduro karşıtı gösteriler yeniden başladı

DünyaGündem

Venezuela’da başkanlık seçiminin sonuçlarına itiraz eden muhalefet partileri Maduro karşıtı gösterilere yeniden başladı. 

Muhalefet adaylarının seçim zaferinin tanınmasını talep ediyor. Muhalefet otoriter Başkan Maduro’yu seçim sahtekarlığıyla yapmakla suçluyor.

Venezuela’da binlerce muhalefet destekçisi bir kez daha sokaklara döküldü ve Temmuz ayı sonunda yapılan başkanlık seçiminin gerçek sonuçlarının açıklanması için çağrıda bulundu. 

Yalnızca başkent Caracas’ta binlerce kişi toplandı. Tutuklanma korkusuyla saklanan muhalefet lideri María Corina Machado da “hakikat protestosunda” yer aldı. Bir kez daha seçim sonuçlarının bağımsız, uluslararası gözlemciler tarafından gözden geçirilmesi çağrısında bulundu. “Hiçbir şey halkın sesinin üstünde değildir ve halk konuşmuştur” dedi. 

Otoriter devlet başkanı Nicolás Maduro’nun tartışmalı yeniden seçilmesine karşı “sonuna kadar” mücadele edeceklerini açıkladı.  Machado, “Sokakları terk etmeyeceğiz” sözünü verdi. 

Muhalefet destekçileri Valensiya, San Cristobal ve Barquisimeto şehirlerinde de sokaklara döküldü. Caracas’ın yaklaşık 110 kilometre batısındaki Maracay’da göstericiler göz yaşartıcı gazla dağıtıldı.

Bir haftadan fazla bir süredir hükümet muhalifleri hileli seçim olarak gördükleri durumu protesto ediyorlar. 

Ayrıca yurt dışında, örneğin Avustralya, Güney Kore, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, İsviçre, Brezilya, Kolombiya, Meksika, Ekvador ve ABD’nin de bulunduğu dünyanın birçok ülkede de gösteriler düzenlendi. 

Birleşmiş Milletler Örgütü de şuana kadar seçim sonuçlarının şeffaf olarak yayımlanmadığını eşletirdi ve bunun ‘’eşsiz bir durum’’ olduğunu belirtti.  

/ARD/

İlginizi Çekebilir

Pakistan, Efrin’de Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle Araplar için köy inşa ediyor
WSJ: Telefon görüşmesi Hizbullah komutanı Fuad Şükür’ü ölüme götürdü

Öne Çıkanlar