CHP’li Yücel: Telefon hattım çalındı, Turkcell’e dava açacağım

GündemPolitika

🔴 Yücel,Turkcell telefon hattının çalındığını ve WhatsApp hesabının ele geçirilerek profil fotoğrafının Erdoğan’ın bir fotoğrafıyla değiştirildiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Çarşamba günü resmi X hesabından yaptığı bir açıklamada kullandığı Turkcell telefon hattının çalındığını ve WhatsApp hesabının da ele geçirilerek profil fotoğrafının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir fotoğrafıyla değiştirildiğini, olayla alakalı olarak yargı yoluna gideceğini açıkladı.

Yücel, “Hangi yöntemle olduğu henüz tespit edilememiş olmakla birlikte, kimlik bilgilerimi ele geçiren kişi ya da kişilerce, 19 Ağustos 2024 tarihinde, saat 14:40’da kullanmakta olduğum operatörün bir iletişim merkezi aracılığıyla, benim kimlik bilgilerimle, benmişim gibi davranılarak, üzerime tanımlı 25 yıldır kullandığım numarama yeni bir SIM kart çıkarılmıştır. Ve benim telefonumda takılı olan SIM kart otomatik olarak kullanıma kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

Euronews, Yücel’in telefon numarasını aradı ama cevap alamadı, buna mukabil Yücel’in WhatsApp profil fotoğrafının Erdoğan’ın bir fotoğrafıyla değiştirildiğini ise doğruladı.

Yücel'in WhatsApp profil fotoğrafı, Erdoğan'ın bir fotoğrafıyla değiştirildi (Ekran görüntüsü: Euronews)
Yücel’in WhatsApp profil fotoğrafı, Erdoğan’ın bir fotoğrafıyla değiştirildi…

Genel Başkan Yardımcısı paylaşımında ayrıca, “Bu SIM kart aracılığıyla WhatsApp’ıma giriş yapılarak, önce profil fotoğrafım değiştirilerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı profil fotoğrafı yapılmış, daha sonra hesabımda ekli kişilere ya da gruplara Alpay Özalan’ın fotoğrafı gönderilerek altına ‘Alpay Özalan size de mi yumruk atsın?’ şeklinde mesajlar gönderilmiştir” dedi ve gerekli yazışmalar sonunda WhatsApp hesabının aktivasyonunun durdurulduğunu belirtti.

“Kimlik bilgilerimi temin ederek, hukuk dışı yöntemlerle WhatsApp’ımı ele geçiren kişi ya da kişiler hakkında, ayrıca bu olayın yaşanmasında kusuru veya ihmali bulunan kişiler hakkında kişisel verilerin ele geçirilmesi, bilişim suçları ve haberleşme hürriyetinin ihlali suçlarından Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Ayrıca kullanmakta olduğum operatöre ait iletişim merkezi aracılığıyla gerçekleşen bu saldırı hakkında Turkcell’e de maddi ve manevi tazminat davası açacağımı ifade etmek isterim.”

Euronews, Turkcell’e ulaştı. Bir operatör yetkilisi, “konuyla alakalı açıklama yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

/Kaynak: euronews/

İlginizi Çekebilir

Diyarbakır Barosu, yangınla ilgili bilirkişi heyetini şikayet etti
Erdoğan kabinesini Ahlat’ta toplayacak

Öne Çıkanlar