Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi, Duhok Valisi ile bir araya geldi

GenelGündem

🔴 Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan, Habur Sınır Kapısı’nı ziyaret etti ve Duhok Valisi Ali Tatar ile bir araya geldi…

Türk Büyükelçi İnan, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Erman Topçu ve beraberindeki heyetle Habur ve İbrahim Halil sınır kapılarını ziyaret ederek, Duhok Valisi Ali Tatar’ın yanı sıra yerel yetkililerle bir araya geldi.

İnan, Türkiye’nin resmi ajansı Anadolu Ajansı’na temaslarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”sınır kapısındaki uygulamaları yerinde gördüklerini ve buranın yoğun şekilde kullanıldığını” dile getirerek, “Habur ve İbrahim Halil sınır kapıları yetkilileri arasında gayet güzel işleyen bir işbirliği ve eşgüdüm var. Bundan memnuniyet duyduk.” ifadelerini kullandı.

Irak ile ilişkileri her alanda geliştirmeye ve kurumsal bir çerçeveye kavuşturmaya gayret gösterdiklerini belirten İnan, bu çerçevede sınırdaki işbirliği dahil olmak üzere her konuyu çalıştıklarını ve ihtiyaç olması durumunda yeni sınır kapılarının da açılmasının gündeme gelebileceğini söyledi.

Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nde özellikle de sivilleri hedef alan saldırılarını tırmandırdığı ve sivil can kayıplarının arttığı bir süreçte Türk Büyükelçi’nin bölgedeki temasları dikkat çekiyor.

Daha önce de Erbil’de KDP ve YNK yetkilileriyle görüşen Türk diplomatının bölgedeki temasları Kürdistan Bölgesi medyasında yer almıyor.

İlginizi Çekebilir

Telegram’ın CEO’su Durov’dan gözaltı sonrası ilk açıklama: Yanlış yaklaşım
Rakka’da Kürt Dil Kurumu açılacak

Öne Çıkanlar