Şebnem Korur Fincancı: Zorlu bir otopsi süreci olacak

GenelGündem

🔴 Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin otopsi süreci hakkında önemli açıklamalarda bulunan Adli Tıp Kurumu uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı İlke TV’de yaptığı değerlendirmede, otopsinin zorlu geçeceğini belirtti…

‘Zorlamalı bir ölüm’

Haber Zamanı’nda Şükran Ekinci’nin sorularını yanıtlayan Fincancı, cesedin uzun süre suda kaldığını ve 19 gün gibi bir zaman diliminin geride kaldığını vurgulayarak, otopsi sonucunun ölüm zamanını belirlemek açısından kritik olduğunu ifade etti. “19 gün içinde ne zaman öldürüldüğünü bilmiyoruz. Otopsi sonucu bu açıdan önemli” diyen Fincancı, cesedin çuval içinde taşlarla dereye yerleştirilmiş olmasının “zorlamalı bir ölüm olduğunu gösterdiğini” söyledi.

Olay yeri incelemesinin önemine değinen Fincancı, “Olay yeri çok önemli. Olay yerinde toplanacak örnekler, cesedin buraya başka bir yerden taşınıp taşınmadığına dair fikir verecek” dedi.

‘İklim koşulları önemli’

Otopsinin zorluğuna dikkat çeken Fincancı, iklim koşullarının cesedin bozulma sürecini hızlandırdığını belirterek, “Bu kadar uzun bir zaman aralığında, kısa süre bile olsa iklim koşulları önemli. Özellikle sıcak geçen bir yaz ve sonbahar başlangıcından söz ediyoruz. Sıcak hava, ölüm sonrası değişikliklerin hızlanmasına neden oluyor” dedi. Ayrıca, cesedin suyun içinde kalmasının da delil toplama sürecini zorlaştırabileceğini vurgulayan Fincancı, “Suyun içinde ne kadar kaldığını anlamamızı sağlayacak bulgular önemli. Ancak suyun içinde bulunmuş olması, saldırgan ya da saldırganlara ait delillerin toplanmasını zorlaştırabilir” dedi.

Hava sıcaklıklarının ve suyun etkilerinin cesedin durumunu daha da karmaşık hale getirdiğini belirten Fincancı, “Sıcak hava ve su, cesedin bozulma sürecini hızlandırıyor. Ancak tüm bunlar, cesedin bulunduğu çuval ve çevresindeki taşlar gibi delillerle birlikte değerlendirilip, netleştirilecek” diye konuştu.

Son olarak Fincancı, inceleme sürecinin uzun süreceğini belirterek, “Bu uzun bir süreç olacak. Laboratuvar incelemeleri yapılacak ve bu incelemelerin doğrulanması zaman alacak” ifadelerini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

Bakırhan: Ekmek ve adalet mücadelesini ayrı göremeyiz
AKP’li Çelik: Narin kızımıza bu caniliği yapanlar cezasını çekecek

Öne Çıkanlar