Bafıl Talabani: Hedefimiz İran’la ilişkimizi genişletmek ve güçlendirmektir

GenelGündem

Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ‘nin lideri Bafıl Talabani, bugün ağırladıkları İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezekşiyan’ın ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kürdistan Bölgesi’nin İran İslam Cumhuriyeti başta olmak üzere komşu ülkelere saldırı platformu olarak kullanılmasına izin vermeyeceklerini belirten Talabani X sosyal medya hesabından ( @Bafeltalabani)  şu açıklamayı yaptı:

”Bugün, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ekselansları Mesut Pezekşiyan’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk.

Ekselansları Mesut Pezekşiyan’ın tarihi ziyareti, Irak, Kürdistan Bölgesi, özellikle Süleymaniye ve Kürdistan Yurtseverler Birliği için özel bir öneme sahiptir. Bu ziyaret, Cumhurbaşkanı Mam Celal tarafından kurulan ve beslenen bir bağ olan, İran İslam Cumhuriyeti halkı ile aramızdaki derin, uzun vadeli ilişkinin devamı niteliğindedir.

Ekselansları ile yaptığımız görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nin komşu ülkelerin, özellikle de dost İran halkının güvenliği ve istikrarına olan güçlü bağlılığını yeniden teyit ettik. Kürdistan Bölgesi’nin, özellikle İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere komşu ülkelerin egemenliğine saldırı platformu olarak kullanılmasına ne izin vereceğimizi ne de bunu isteyeceğimizi vurguladık. Bunun yerine, hem yüksek hem de ulusal çıkarları koruma ilkelerine göre yönlendirilen uzun vadeli ilişkimizi güçlendirmek ve genişletmek hedefimizdir.

Toplantıda, tüm zorlu dönemlerde Kürdistan halkına verdikleri sarsılmaz destek için İran liderliğine ve halkına derin şükranlarımızı sunduk. Terörle mücadelede ve IŞİD’in yenilgisinde Kürdistan ve Peşmerge güçleriyle birlikte çalışarak oynadıkları hayati rolü kabul ettik. Ayrıca, dostlarımızın gösterdiği işbirliğini ve kardeşliği asla unutmayacağımızı ve en yüksek ve ortak çıkarları korumayı önceliklendiren Başkan Mam Celal’in belirlediği politikayı izlemeye devam edeceğimizi vurguladık.

Cevap olarak, Başkan Mesut Pezekşiyan, Başkan Mam Celal’in yeni bir Irak’ı şekillendirmedeki ve özellikle İran olmak üzere komşu ülkelerle akıllıca bir politika oluşturmadaki önemli rolünü ve etkili konumunu övdü. Bu tarihi ilişkiye saygı duyduğunu vurguladı ve daha da gelişmesi için umutlarını dile getirdi. Pezeshkian ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde barış ve istikrarı koruma yönündeki ulusal çabalarımıza desteklerini temin etti…”

İlginizi Çekebilir

Narin Güran cinayeti: Adli tıp kurumu ön raporu açıklandı
DEM Parti’li Gergerlioğlu: Çocuk Bakanlığı kurulmalıdır

Öne Çıkanlar