Diyarbakır Barosu Narin’in dosyasına müşteki sıfatıyla katılma talebinde bulundu

GenelGündem

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, cansız bedeni 19 gün sonra bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasına ilişkin Diyarbakır Barosu binasında açıklama yaptı.

Nahit Eren, Narin’in dosyasına müşteki olarak başvuru yaptıklarını belirterek, “Bütün aile bireylerinin bu dava dosyası açısından şüpheli konumunda ve tutuklu oldukları için, müşteki sıfatı kazanamayacaklarından dolayı, dosyaya resmi anlamda müşteki sıfatıyla dahil edilme talebinde bulunduk.” dedi.

Güran ailesinin olay yaşandığı zaman, Diyarbakır Barosu’na başvuruda bulunduğu bilgisini veren Eren “Başvuruyu geçmiş tecrübelerimize dayanarak kabul etmedik” diye belirtti. İlk ifadenin Narin’in kaybolduğu günden sekiz gün sonra alındığını belirten Eren, Narin’in ailesinin yakınlarının fail olabileceğini belirtmelerine rağmen ilgili birimlerin kendilerini dikkate almadığını ifade etti.

Dosyada gizlilik ve yayın yasağı olduğu sürece dair konuşan Eren, “Yayın yasağının kalkmasına biz de taraftardık. Ama ısrarlı şekilde belirli medya organları tarafından almış oldukları dosya gizliliği ihlal eder şekilde ifade tutanakları, meslektaşlarımıızın kimlik numaraları ile birlikte paylaştılar. Eğer Narin için adalet diyorsak bu ifade tutanaklarının paylaşılması bizi ailelerden uzaklaştıracak, faillerin hazırlıklı bir şekilde ilgili kolluk ve soruşturma makamı önüne geleceğini söyledik” dedi.

‘Salim Güran yeniden ifade için savcılığa getirilmeli’

Şüphelilerden alınan ifadelerden sonra tutuklu bulunan amca (muhtar) Salim Güran’ın en kısa sürede yeniden ifade için savcılığa getirilmesi gerektiğini belirten Eren, bu yöndeki taleplerini ilettiklerini aktardı.

Tanık beyanlarıyla ‘Narin kaçırıldı’ algısı oluşturulduğunu ifade eden Eren, “Tutuklanmayanların ağız birliği ifadelere yansıyor” dedi.

‘Ölüm sebebine ilişkin dosyaya gelen bir rapor yok’

Eren, “Narin’in ön otopsi raporu çıktı” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek “O rapor, ön otopsi raporu değildi, o bir tutanaktı. 3 savcının duruma dair bir tespit raporuydu.” dedi. Eren, Narin’in ölüm sebebine ilişkin gelen bir rapor olmadığını vurguladı. Narin’in bedeni üzerinde başkasının DNA’sı bulunamadığını ifade eden Eren, hala beklenen raporların olduğunu da ifade etti.

Eren, Narin Güran’ın kopan bacağı hakkında ise “Narin’in bacağı dışarıdan bir canlının müdahalesiyle kopmuş görünüyor” diye konuştu.

Eren, kayalıklardaki bulunan kanın Narin’e ait olmadığının söylenmesi üzerindeki şaibeye dikkat çekerek şunları söyledi:

“Köyde bulunan kayalıklardaki kan örneğinin mahalle sakinlerinde bir çocuğun burun kanamasından oluştuğu açıklandı. Ancak bu hangi bilimsel veriye göre yapılıyor? Hala dosyaya kan örneklerini bekliyoruz. Köylülerden alınan beyan üzerine bu açıklamanın yapıldığını anlıyoruz.” 

‘Ses kaydı’ açıklaması’: Çok önemli, ancak zamana ihtiyaç var

Salim Güran’la Ramazan Atasoy arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı ile ilgili konuşan Eren, “Delil mi önemli mi? Bana göre çok önemli” dedi. Soru işaretlerini gidermek adına biraz daha zamana ihtiyacımız var” diye belirtti.,

/Kaynak: ilketv.com.tr/

İlginizi Çekebilir

Kuzey Kore, ‘uranyum zenginleştirme tesisi’ni ilk kez kamuoyuna açıkladı
İBB Meclisi’nden ‘cemevi’ kararı: İbadethane olarak kabul edildi

Öne Çıkanlar