Seqiz’de Pazar günü Jina Amini için anma töreni düzenlenecek

GenelGündem

16 Eylül 2022 tarihinde İran’ın başkenti Tahran’da ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Jina Amini için memleketi Seqiz’de anma töreni düzenlenecek.

Jîna Amini’nin babası Emced Amini yaptığı açıklamada İran rejiminin bir engel çıkarmaması halinde Pazar günü bir anma töreni düzenleyeceklerini ve buna hakları olduğunu söyledi.

Radyo Farda’ya konuşan acılı baba, halkın önerileri doğrultusunda bu yılki anma töreninin 15 Eylül Pazar günü, Seqiz’deki Ayiç Mezarlığı’nda bulunan Jina’nın mezarı başında yapılacağını duyurdu.

Öte yandan Jina Mahsa Amini’nin katledilmesinin ardından başlayan Jin-Jiyan- Azadi protestolarında İran rejim güçlerinin açtıkları ateş sonucu hayatlarını kaybedenler ve idam edilenler de ikinci anma yılı nedeniyle İran’da ve dünyanın birçok ülkesinde anılacak.

İkinci yıl dönü için toplu grev, yürüyüş ve gösteri çağrıları da yapılıyor.

2022 yılının 16 Eylül’ünde Jîna Emini’nin İran rejim güçlerince katledilmesi ve ardından başlayan “Jin, Jiyan, Azadî” (Kadın, Yaşam, Özgürlük) isyanının yıldönümü yaklaşırken, dünya genelinde ikinci yıl dönümü için toplu grevler ve etkinlik çağrıları yapılıyor.

/Kaynak: Rojnews/

İlginizi Çekebilir

Zelenskiy: Rusya ile yapılan esir takasında 49 Ukraynalı serbest bırakıldı
Clooney çifti Osman Kavala davasına müdahil oluyor

Öne Çıkanlar