Amerika: Rojava’da yerel seçimler için gerekli koşullar yok

DünyaGündem
🔴 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD, kuzey ve doğu bölgeler dahil Suriye’de özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı seçimler düzenlemek için gerekli koşulların karşılanmadığını değerlendiriyor.” ifadesini kullandı.

Miller, ABD’nin Rojava yönetiminin Yüksek Seçim Komitesine belediye seçimleri için hazırlıklara başlanması çağrısını desteklemediğini ifade etti.

ABD’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye’de yapılacak tüm seçimlerin “özgür, adil, şeffaf ve kapsayıcı olması gerektiğini sürekli olarak dile getirdiğini” ifade eden Miller, “Bu tür seçimler için koşullar şu anda kuzeyi ve doğusu da dahil olmak üzere Suriye’de karşılanmıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rojava Özerk Yönetimi 5 Eylül’de Yüksek Seçim Komisyonu’na seçimler için hazırlıklara başlaması ve bir tarih belirlemesi talimatı vermişti…

Rojava’daki yerel idare seçimlerinin tarihi daha önce 11 Haziran olarak belirlenmişti. Ancak ,Türkiye’nin seçimlere tepki göstermesi ve Amerika’nın önerisiyle seçimler Ağustos’a ertelenmişti.

 

İlginizi Çekebilir

BM: Rusya ile Ukrayna arasındaki nükleer savaş söylemleri endişe verici
Almanya / Brandenburg seçimleri: Anketlere göre AfD önde

Öne Çıkanlar