Uluslararası Spor Filmleri festivali yarışma başvuruları devam ediyor!

Gelecek yıl ilki yapılacak olan Uluslararası Spor Filmleri Festivali belgesel sinemacı Gökçe Kaan Demirkıran’ın direktörlüğünde 20-22 Mart 2025 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek.

Festival bünyesinde belgesel ve kurmaca kısa film kategorisinde yer alan filmler yarışacak. Festival başvuruları 31 Ocak’ta son bulacak.

Hayatın tam merkezinde yer alan spor aynı zamanda büyük anlatılar için de büyük bir sahne.

Türkiye’de son yıllarda spor temalı filmlerin sayısı giderek artıyor. Spor Filmleri Festivali hem Türkiye’de hem de dünyada benzer temada film çeken oyuncuları, yapımcıları ve yönetmenleri bir araya getirmeyi hedefliyor. Mart ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan festivalin gelenekselleşmesi ve her yıl gelişerek devam etmesi de hedefler arasında!

Spor temalı kısa film ve belgesel filmler için yeni bir mecra olmayı planlayan festival aynı zamanda bu alanda film üretimi yapmak isteyen yönetmenleri ve yapımcıları desteklemeyi amaçlıyor. Festivalin bünyesinde yer alan forum bölümünde spor belgeseli ya da spor temalı kısa film çekmek isteyenlerin projelerine yapım desteği verilecek, forum bölümünün başvuruları 1 Aralık 2024 tarihinde alınmaya başlayacak.

Festival danışmanlığını Prof. Dr. Cenk Demirkıran ve Görüntü Yönetmeni Hayri Çölaşan’ın üstlendiği festivalde ayrıca dünyada ve Türkiye’de dijital spor içerik üreticileri için de bir seçki yer alacak. Spor ve sinema dünyasından önemli isimlerin yer aldığı yerli ve yabancı jüri üyeleri önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Başvuruları www.filmfreeway.com üzerinden

ve https://isff.com.tr adresinden yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Japan Airlines uluslararası ziyaretçilere ücretsiz iç hat uçuşları sunuyor
AfD’den seçim kutlaması: Herkesi sınır dışı edeceğiz

Öne Çıkanlar