Van: Astsubay-İmam ilişkisinde yeni gelişme

GenelGündem

Van’da ‘gönül ilişkisi’ kurduğu imamı gasp etmekle suçlanan kadın astsubay ve iki askeri personel hakkında başlatılan disiplin soruşturması tamamlandı. Üç asker de devlet memurluğundan çıkarıldı.

Van İl Jandarma Komutanlığı’nın üç asker hakkında başlattığı disiplin soruşturması tamamlandı. Buna göre Jandarma Astsubay Üst Çavuş G.K. ve emri altındaki Uzman Çavuş O.E. ileUzman Onbaşı Ö.K, devlet memurluğundan çıkarıldı.

Van İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2 Eylül 2024 tarihinde hazırlanan ‘Disiplin Soruşturma Raporu’nda, “ Yapılan araştırmalar sonucunda olay faillerinin Van İl Jandarma Komutanlığı Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan Jandarma Astsubay Üst Çavuş G.K, Jandarma Uzman Çavuş O.E. ve Jandarma Uzman Onbaşı Ö.K. isimli personel olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Hazırlanan raporda, kadın astsubay G.K, askeri personeller O.E. ile Ö.K. ve sivil T.Ş’nin kollukta, savcılıkta ve mahkemede verdikleri ifadelerin büyük bir kısmının birbirinden farklı ve çelişkili olduğuna yer verildi.

İMAM ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

28 Ağustos’ta gerçekleşen olay, imam İ.S’nin jandarma karakoluna yapmış olduğu ‘darp ve gasp’ şikâyeti ile ortaya çıkmıştı. Hakkındaki iddiaları reddeden kadın astsubay G.K. ise kendisinin cinsel saldırıya maruz kaldığını ve darp edildiğini belirterek avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak, savcılık bu talebe takipsizlik kararı vermişti.

SAVCI, CEZA TALEP ETMİŞTİ

Yapılan incelemelerin ardından savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, imam İ.S’nin mobil bankacılık uygulamasından, sivil T.Ş’nin kullanımındaki hesaba iki parça halinde 55 bin 530 TL aktarıldığı belirtilmişti. Ayrıca savcılık, suça karışan askeri personellerin ‘nitelikli yağma’ suçundan cezalandırılmasını talep etmişti.

/Gazete DuvaR- HbrCaldiran/

İlginizi Çekebilir

İsrail’in hava saldırısında 5 Suriye askeri öldürüldü
ABD’de Helene Kasırgası karaya vurdu, 3 kişi öldü

Öne Çıkanlar