Hamaney: Mücadele Hizbullah’ın öncülüğünde devam edecek

DünyaGündem

🔴 İsrail’in Lübnan’daki saldırılarıyla ilgili açıklamasında Nasrallah’ın ölümüne değinmeyen İran’ın dini lideri Hamaney, “direniş güçlerinin Hizbullah’ın öncülüğünde mücadeleye devam edeceklerini” söyledi…

İran lideri Hamaney, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamasında, İsrail’in Gazze’de bir yıldır sürdürdüğü savaş suçlarını Lübnan’a da uygulamaya çalıştığını belirten Hamaney, “Siyonist suçlular, Hizbullah’ın Lübnan’daki güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidir” ifadelerini kullandı.

İran lideri, bölgedeki “direniş güçlerinin” Hizbullah’ın yanında duracağını ve “direniş güçlerinin mücadelesinin Hizbullah’ın öncülüğünde devam edeceğini” belirtti.

Nasrallah’tan söz etmedi

Hamaney, İsrail’in gece Beyrut’ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında olduğu öne sürülen ve akıbeti henüz belirlenemeyen Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’tan ise söz etmedi.

İsrail ordusu, Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesine gerçekleştirdiği hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ı öldürdüklerini iddia etmişti.

/rd/

İlginizi Çekebilir

Erdoğan: İsrail’in soykırım politikasının yeni hedefi Lübnan
Avusturya: Aşırı sağ benzeri görülmemiş bir seçim zaferi hedefliyor

Öne Çıkanlar