Lavrov: İsrail İran’ı tahrik etmeye çalışıyor

DünyaGündem

🔴 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürmesiyle ilgili olarak, “İsrail, İran ve Hizbullah’ı tahrik etmeye çalışıyor.” dedi…

Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) binasında düzenlediği basın toplantısında, Hizbullah lideri Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmesini değerlendirdi.

Bunun İsrail’in gerçekleştirdiği ilk siyasi suikast olmadığına işaret eden Lavrov, İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi de İran’da öldürdüğünü, Suriye’deki İran konsolosluğuna da saldırdığını anımsattı.

Birçok kişinin İsrail’in ABD’yi çatışmaya doğrudan çekmeye çalıştığını dile getirdiğine işaret eden Lavrov, “Bu nedenle İran ve Hizbullah’ı tahrik etmeye çalışıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı, diğer taraftan İran’ın sorumlu bir davranış sergilemeye devam ettiğini belirterek bunun gerekli olduğunu ve kayda geçmesi gerektiğini vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin de aynı taktiği uyguladığını ve NATO ülkelerini doğrudan çatışmanın içine çekmeye çalıştığını kaydeden Lavrov, “Ondan sonra oturup izleyecekler.” ifadesini kullandı.

Lavrov, “Bunun doğru bir yol olduğunu düşünmüyorum. Siyasi hesaplaşmalar için terörist yollara ve kan akıtmaya başvurulmamalı.” diye konuştu.

/Ajans/

İlginizi Çekebilir

Hamaney, ”Nasrallah’ın kanı yerde kalmayacak” dedi: 5 gün yas ilan etti
İran duyurdu: Devrim Muhafızları generali Nasrallah ile aynı saldırıda öldü

Öne Çıkanlar