Harris: Hasan Nasrallah, ellerinde Amerikan kanı olan bir teröristti

DünyaGündem

ABD Başkan adayı Kamala Harris, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Hasan Nasrallah ellerinde Amerikan kanı olan bir teröristti’‘ diyen Harris, ”On yıllar boyunca Hizbullah’a liderlik ederek Orta Doğu’yu istikrarsızlaştırdı ve Lübnan, İsrail, Suriye ve dünyanın dört bir yanında sayısız masum insanın öldürülmesine yol açtı. Bugün, Hizbullah’ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.

Açıklaması Beyaz Saray’ın internet sitesinden duyurulan Harris şunları söyledi:

”İsrail’in güvenliğine sarsılmaz bir bağlılığım var. İsrail’in İran’a ve Hizbullah, Hamas ve Husiler gibi İran destekli terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını her zaman destekleyeceğim.

Başkan Biden ve ben Orta Doğu’daki çatışmanın daha geniş bir bölgesel savaşa dönüşmesini istemiyoruz. İsrail-Lübnan sınırında diplomatik bir çözüm üzerinde çalışıyoruz, böylece insanlar sınırın her iki tarafında da güvenli bir şekilde evlerine dönebilirler. Diplomasi, sivilleri korumak ve bölgede kalıcı istikrar sağlamak için en iyi yol olmaya devam ediyor…”

Etiketler: Öne çıkanlar

İlginizi Çekebilir

Nepal’deki heyelan ve sellerde 100 kişi hayatını kaybetti
‘Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri’ filmi Altın Koza’da en iyi film ödülünü kazandı

Öne Çıkanlar