İsrail bir Hizbullah liderini daha öldürdü

DünyaGündem

İsrail Hizbullah liderlerine saldırısını sürdürüyor. Cuma akşamı örgütün 34 yıllık lideri Hasan Nasrallah’ı öldüren İsrail ordusu dün gecede Beyrut’un güneyindeki Dahiye’de düzenlediği hava saldırılarında Hizbullah’ın üst düzey isimlerinden Nebil Kavuk’un da öldürüldüğünü açıkladı. 

Artı Gerçek’te yere alan haber göre Hizbullah’tan henüz resmi bir açıklama gelmedi ama örgütün destekçilerinin dünden bu yana Genel Sekreter Hasan Nasrallah’ın yanı sıra Kavuk için de taziye mesajları paylaşması dikkat çekiyordu.

İsrail ordusunun açıklamasında, Kavuk’un “Hizbullah’ın merkez konseyinin üst düzey bir üyesi ve önleyici güvenlik biriminin komutanı olduğu” belirtildi. Hizbullah liderliğine yakın bir isim olarak nitelenen Kavuj’un, “son günlerde İsrail devletine ve vatandaşlarına yönelik terör saldırılarının ilerletilmesinde doğrudan rol aldığı” savunuldu.

Hizbullah’a 1980’lerde katılan Kavuk, örgütün yürütme konseyinde güney Lübnan bölgesinin sorumlusuydu. Aynı zamanda, yürütme konseyi başkan yardımcılığı da yapıyordu.

Israel Hayom gazetesi, Kavuk’un, Hasan Nasrallah’ın olası halefi olarak gösterilen Haşim Safiyuddin’un yardımcısı olduğunu yazdı.

/ag/

İlginizi Çekebilir

Husiler: İsrail’de Ben Gurion Havalimanı’nı vurduk
Avusturya’da seçmenler sandık başına gidiyor: Aşırı sağdan tarihi zafer bekleniyor

Öne Çıkanlar