Beştaş: 13 Ekim’de tecride karşı ses yükselteceğiz

GündemPolitika

🔴 Partisinin Aydın kongresinde konuşan DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş, 13 Ekim’de Amed’te yapılacak mitinge katılım çağırısı yaparak, “Mitingle tecride karşı ses olacağız” dedi.

DEM Parti Aydın İl Örgütü, 2’inci Olağan Kongresi’ni Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi’nde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Kongre salonuna “Jin Jiyan Azadî ile kadın katliamlarını durduralım”, “Gençlik büyüyor devrime yürüyor” ve “Özgür ve eşit yaşamda ısrarcıyız örgütleniyoruz” pankartları asılırken, salon DEM Parti bayrakları ile süslendi. 

 Kongre saygı duruşunun ardından, yapılan divan seçimi ile başladı. Mevcut il eşbaşkanları yaptığı açılış konuşması ile kongreye gelenleri selamladı ve yeni yönetime başarılar diledi. 

 Ardından konuşan DEM Parti Milletvekili Meral Danış Beştaş, kadın özgürlük mücadelesini parti programının başına koyduklarını anımsattı. Jîna Emînî’nin katledilmesinden sonra tüm dünyada “Jın Jiyan Azadi” sloganının yankılandığını kaydeden Beştaş, kadın eşitliği mücadelesinden asla taviz vermeyeceklerini vurguladı. Ortadoğu’nun her yerinde savaş ve çatışmaların olduğunu söyleyen Beştaş, Filistin-İsrail savaşı, Türkiye’nin kuzey Suriye’ye yönelik saldırılarının halklara zarar verdiğini belirtti. 

 DEMOKRASİ CEPHESİ

 Türkiye’de halkların tam olarak dibi yaşadığını belirten Beştaş, “Şu an kim ‘Ben mutluyum, huzurluyum. Yarınlara karşı büyük bir hayal besliyorum’ diyebiliyor ki. Bu dipten çıkmanın yolu inanın el ele ortak mücadele vermekten geçiyor. Şu anda örgütlenme zamanı diyerek sadece DEM Partili değil aynı zamanda emek ve özgürlük ittifakını da aşan büyük bir demokrasi cephesi örmek için çalışıyoruz. Bu nedenle emin olun Türkiye’nin geleceğinde DEM Parti çok önemli role sahip. Televizyonlarda, bizi çağırmadan gece gündüz bizi tartışıyorlar. Çünkü her sözümüzün onlara etki edeceğini gayet iyi biliyorlar” dedi. 

 AMED’DE TECRİT MİTİNGİ

 PKK Lideri Abdullah Öcalan’dan 43 aydır haber alamama haline değinen Beştaş, “Sayın Öcalan’a volta attığı için, diğer tutsaklarla konuştuğu için disiplin cezaları veriliyor. Amaçları çözümsüzlük politikası yaratmaktır. Tecrit kararının hangi merkezden alındığını biliyoruz. 2012 ve 2014 yılları arasında çözüm ve diyalog süreci devam ederken bu insanların yüzündeki ifade değişmiş, insanlara bir huzur gelmişti. ‘Artık çatışma olmayacak, evlatlarımız ölmeyecek’ deniliyordu. Çünkü İmralı’dan barış dışında bir ses yükselmedi. Şimdi o barışın sesinin tekrar yükselmesi adına DEM Parti olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda geniş bir bileşenli bir çalışmayla 13 Ekim’de Amed’te bir miting yapılacak. O mitingde eminim tecride karşı büyük bir ses olacağız” diye konuştu. 

 YENİ YÖNETİM SEÇİLDİ

 Konuşmaların ardından mali ve çalışma raporları okunarak, ibra edildi. Son olarak yapılan seçimle yeni yönetim belirlendi ve eşbaşkanlığa Hüsnü Taş ve Şükran Sarı seçildi. 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi Çekebilir

SOHR: Deyrizor’da İran milislerini hedef alan saldırıda 12 kişi öldü
Diyarbakır’da AKP’nin ret oylarına rağmen çok dilli tabela asılacak

Öne Çıkanlar