SOHR: Deyrizor’da İran milislerini hedef alan saldırıda 12 kişi öldü

DünyaGündem

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), dün gece (Cumartesi) Suriye’nin doğusundaki Deyrizor mevzilerine kimliği belirsiz uçaklar tarafından düzenlenen hava saldırılarında İran yanlısı 12 milisin öldürüldüğünü açıkladı.

Dün gece Deyrizor’daki Amerikan üssüne yapılan saldırıdan sonra başlatılan hava operasyonunu Amerikan hava kuvvetlerinin gerçekleştirdiği tahmin ediliyor.

Gözlemevi, çok sayıda kişinin de yaralandığı beş hava saldırısının Deyrizor kenti ve doğusundaki mevzilerin yanı sıra, Irak sınırı yakınlarındaki Elbu Kemal bölgesini hedef aldığını duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre İran’ın önemli bir nüfuza sahip olduğu Deyrizor bölgesi düzenli olarak İsrail, bazen de ABD hava saldırılarına maruz kalıyor.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre Gözlemevi, saldırıların özellikle Deyrizor havaalanı yakınlarındaki askeri mevzileri hedef aldığını bildirdi.

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana İsrail, ağırlıklı olarak İran yanlısı milisleri hedef alan yüzlerce saldırı gerçekleştirdi. ABD de Suriye’nin doğusunda bu grupları hedef aldı.

İsrailli yetkililer saldırılar hakkında nadiren yorum yapıyor, ancak İran’ın Suriye’deki varlığını güçlendirmesine izin vermeyeceklerini birçok defa dile getirdiler.

Son günlerde İsrail ordusunun Lübnan’daki Hizbullah kalelerine karşı büyük bir bombardıman kampanyası başlatması sonrasında bölgedeki gerilim arttı.

SOHR’a göre İsrail ordusu Hizbullah’ın Suriye-Lübnan sınırındaki silah ikmal yollarını defalarca hedef aldı.

/Kaynak: Şarkul Avsat/

İlginizi Çekebilir

Avusturya’da resmi olmayan ilk sonuçlara göre FPÖ seçimi önde götürüyor
Beştaş: 13 Ekim’de tecride karşı ses yükselteceğiz

Öne Çıkanlar