Şanghay’da bıçaklı saldırı: üç kişi öldü, 15 kişi yaralandı

DünyaGündem

Dün gece Çin’in Şanghay şehrinde bir süpermarkette bıçaklı saldırısı sonucu üç kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Çin polisi olay yerinde Lin soyadlı 37 yaşındaki bir adamı tutukladıklarını ve adamın Şanghay’a “kişisel bir ekonomik anlaşmazlık nedeniyle öfkesini boşaltmak için” geldiğini söyledi. Polisi konuya ilişkin soruşturmaya devam ediyor.

Olay, şehrin güneybatısındaki yoğun nüfuslu ve aynı zamanda birçok üniversitenin de bulunduğu Songjiang bölgesindeki bir alışveriş merkezinde meydana geldi.

Polis, ölen üç kişinin hastanede yaralarına yenik düştüğünü söyledi. Diğerleri yaralıların ise şimdilik  hayati tehlike altında olmadıkları açıklandı. 

Soyadı Shi olan bir görgü tanığı BBC News’e “Her yerde kan vardı” dedi.

Ludu Uluslararası Ticaret Meydanı’nın zemin katında bir kuyumcu dükkanı işleten Bay Shi, düzinelerce itfaiyeci ve özel silah ve taktik (SWAT) görevlisinin alışveriş merkezine girdiğini ve insanlardan tahliye olmalarını istediğini söyledi.

“Ne olduğunu anlamadım ama aniden insanların panik içinde kaçıştığını gördüm” dedi.

“Daha önce hiç kimse böyle bir şey yaşamamıştı ve biz de buna zihinsel olarak hazır değildik… Bu tür rastgele olaylar korkutucu ve rahatsız edici oluyor,” dedi ve ölümden “zor kurtulduğunu” ekledi.

Olayla ilgili tartışmaların artık Çin sosyal medyasında sansürlendiği görülüyor.

Çin’de ateşli silahlar yasak ancak ülkede son aylarda çok sayıda bıçaklı saldırı yaşandı.

Geçtiğimiz ay, Çin’in güneyindeki bir okulda 10 yaşında bir Japon öğrenci bıçaklanarak öldürüldü.

Bu yılın Haziran ayında, dört ABD kolej eğitmeni kuzeydoğudaki Jilin şehrindeki bir kamu parkında bıçaklandı . Mayıs ayında, bir adam güneydeki Yunnan eyaletindeki bir hastanede iki kişiyi bıçaklayarak öldürdü ve 21 kişiyi yaraladı .

/BBC Word/

İlginizi Çekebilir

Şırnak ve Erzurum’da ev baskınları: 6 gözaltı
Avrupa Birliği, Lübnan için İsrail ve Hizbullah’a itidal çağrısı yaptı

Öne Çıkanlar