Tayland’da otobüs yangınında çoğu çocuk 23 kişi öldü

DünyaGündem

Bangkok’ta okul çocuklarını taşıyan bir otobüsün kaza yapması ve alev alması sonucu en 23 kişi hayatını kaybetti. 

İlkokul çağındaki onlarca çocuğu taşıyan otobüs, Bangkok’un kuzeyine yaptığı bir geziden dönüyordu.

Otobüs, ülkenin kuzeyindeki bir okul gezisinin ardından Tayland başkentine dönüyordu. Kurbanların büyük çoğunluğunun çocuk olduğuna inanılıyor.

Olay yerinden gelen görüntülerde, otobüsün üst geçidin altında yanmaya başladığı ve yoğun siyah dumanların göğe yükseldiği görülüyor.

Ulaştırma Bakanı Suriyahe Juangroongruangkit, otobüsün “son derece riskli” sıkıştırılmış doğal gazla çalıştığını söyledi.

Görgü tanıkları, otobüsün ön lastiğinin patlaması sonucu Bangkok’un hemen kuzeyinde otoyolu bölen beton bariyere çarptığını söyledi.

Otobüs hızla yoğun bir yangınla yok oldu ve araçtaki birçok kişi dışarı çıkamadı. Yangının nedeni hala bilinmiyor.

19 çocuk ve 3 öğretmenin hayatta kaldığı, bunlardan 16’sının ise yaralı olarak hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Suriyahe, “Bu çok trajik bir olay” dedi.

“Bakanlığın bir önlem bulması lazım… Mümkünse bu tür binek araçların bu tür yakıtı kullanması yasaklanmalı çünkü son derece riskli.”

Arama çalışmalarına liderlik eden Piyalak Thinkaew, cesetlerin çok kötü yanmış olması nedeniyle kimliklerinin belirlenmesinin zor olduğunu söyledi.

Olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bulduğumuz cesetlerin bazıları çok çok küçüktü” dedi ve yangının otobüsün ön kısmından başladığını söyledi.

“Çocukların içgüdüsü arkaya kaçmaktı, bu yüzden cesetler oradaydı” dedi.

Adli tıp polisi, bulunan 23 cesetten 11’inin erkek, yedisinin kadın, beşinin ise kimliği belirsiz olduğunu bildirdi.

Kurtarma görevlileri, bazı kurbanların kimliğinin tespit edilemediğini söyledi

Tayland İçişleri Bakanı Anutin Charnvirakul, sürücünün kaza yerinden kaçtığını ancak yetkililerin onun bulunacağından emin olduğunu söyledi.

Tayland, dünyanın en kötü yol güvenliği kayıtlarından birine sahip ; güvenli olmayan araçlar ve kötü sürüş nedeniyle her yıl yaklaşık 20.000 kişi kazalarda can veriyor. 

Tayland Başbakan Yardımcısı Anutin Charnvirakul, bir soruşturmanın sürdüğünü söyledi ve “Lastik izlerinden, yanan izden ve CCTV görüntülerinden sürüş izini araştırmamız gerekiyor” dedi.

/BBC Word/

İlginizi Çekebilir

İran’ın füze saldırısında Tel Aviv’in kuzeyinde 100 ev zarar gördü
Spectrum House: Kürt seçmen ittifakları Kürt sorununa çözüm perspektifiyle ele alıyor

Öne Çıkanlar