İsrail, Hizbullah’ın istihbarat merkezinin vurulduğunu bildirdi

DünyaGündem
🔴İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Perşembe günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın istihbarat merkezinin vurulduğunu bildirdi.
 
Saldırıya ilişkin açıklamada, “İstihbarat Kolordusu, Hizbullah’ın birincil istihbarat organıdır ve IDF ile İsrail Devleti hakkında istihbarat toplamaktan sorumludur,” denildi.

Bu saldırı, Beyrut’un merkezinde bir apartmana düzenlenen ve Lübnan Sağlık Bakanlığı’na göre dokuz kişinin ölümüne yol açan bir gün önceki saldırının ardından gerçekleştirildi.

Herhangi bir uyarı yapılmadan düzenlenen saldırıda IDF, Hizbullah’a bağlı tıp merkezi görünümlü bir binanın hedef alındığını açıkladı.

Hizbullah ise binanın Birleşmiş Milletler’in (BM) ülkedeki temsilciliğine, başbakanlık ofisine, parlamentoya yakın olduğunu, olayda yedi üyesinin öldüğünü duyurdu.

İsrail geride bıraktığımız eylül ayının son günlerinden bu yana Hizbullah grubunun Lübnan’daki kilit noktalarına saldırılar düzenliyor.

Saldırılardan bazılarının nadiren de olsa Beyrut’un kalbinde gerçekleştirildiği belirtildi.

İsrail ordusu Lübnan’ın güneyindeki çatışmalarda şu ana dek sekiz askerin öldüğünü açıkladı.

Lübnan Kızılhaçı’na göre, İsrail’in saldırısında dört sağlık görevlisi yaralandı ve yaralıların güneyden tahliye edilmesi sırasında Lübnan ordusuna bağlı bir asker hayatını kaybetti.

Yardım kuruluşu, Lübnan askerlerinin eşlik ettiği Taybe köyü yakınlarındaki konvoyun, BM barış gücü askerleriyle koordine edilmesine rağmen perşembe günü saldırıya uğradıklarını da aktardı. İsrail ordusundan ise henüz bir yanıt gelmedi.

/euronews/

İlginizi Çekebilir

Aydın: DEM Parti yöneticilerine gözaltı
Adalet Divan, FIFA kurallarının AB hukukuna aykırı olduğuna karar verdi

Öne Çıkanlar