Aşçı damat Almanya’ya ataşe atandı: Ayda 7 bin euro alacak

GenelGündem

🔴 Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın üniversiteden arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Batuhan Gül, Çalışma Ataşesi olarak tayin edildi. Aşçı olan ve Almanca bilmeyen Gül, 7200 Euro maaş alacak…

alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Hacettepe Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Seyfettin Batuhan Gül, Almanya Düsseldorf’taki Türkiye Başkonsolosluğu’na ‘Çalışma Ataşesi’ olarak atandı. Memur olmayan, Almanca bilmeyen Damat Gül, 4 yıl boyunca bu görevde kalacak ve aylık 7 bin 200 Euro maaş alacak.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, damat Seyfettin Batuhan Gül’ün ataması 6 Eylül 2024 tarihli kararname ile yapıldı. İzmir’de kayınpederi Arabasüren’in şirketinde ‘aşçı’ ve ‘büro elemanı’ olarak çalışan Gül, açıktan atama ile Çalışma Ataşesi oldu. Birinci derecenin birinci kademesi ile ataması yapılan Gül, en yüksek maaşı alacak. Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı Düsseldorf bölgesinde çalışacak.

85 UZMAN ‘TASARRUF’ NEDENİYLE BEKLİYOR

İlk kez Almanca bilmeyen bir kişinin Çalışma Ataşesi olarak Almanya’ya gönderildiği belirtildi. Bakanlık’ta yetişmiş ve yurtdışında görev yapmış 85 uzman bulunuyor. Ama bu kişilerin ataması ‘tasarruf tedbirleri’ nedeniyle bekletiliyor.

Bakanın arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in geçtiğimiz yıl 16 Eylül’de Düsseldorf’a giderek Türkiye’nin Başkonsolosluğunu ziyaret ettiği, Almanya, İngiltere başta olmak üzere AB ülkelerinde 45 şubeden oluşan Özel Eğitim Merkezleri açmayı planladığı belirtildi.

Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Bakan Işıkhan’a Gül’ün atanma sürecinde hangi kriterlerin dikkate alındığını, atamada kişisel bağlar göz önüne alındığında, etik ve liyakat açısından nasıl değerlendirdiğini sordu.

/DuvaR/

İlginizi Çekebilir

Analiz: Ortadoğu daha derin, daha geniş bir savaşın eşiğinde 
Macron ve Netanyahu telefonda görüştü

Öne Çıkanlar