Hatimoğulları’ndan Bahçeli’ye: Atılacak adımları izleyeceğiz

GündemPolitika

 Devlet Bahçeli’nin partilerine dönük açıklamalarına yanıt veren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Türkiye’nin iç barışa ihtiyacı var. Atılacak adımları biz de izleyeceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partilerine dönük açıklamalarına yanıt verdi. Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hatimoğulları, Bahçeli’nin “Türkiye partisi olun” şeklindeki sözlerine işaret ederek, “DEM Parti zaten Türkiye partisi. DEM Parti kendi içindeki temsiliyetler başta olmak üzere Türkiye’deki bütün halkların ve inançların temsil edildiği, var olduğu bir parti.  Biz Türkiye’nin genel olarak doğusundan batısına kuzeyinden güneyine kadar barış ve huzur içinde olması için mücadele eden bir siyasi partiyiz. Türkiye’de barışı ve özgürlükleri savunuyoruz. İşçi ve emekçinin, kadın ve doğa hakları savunucularının haklarını savunuyoruz. Türkiye partisi olduğumuz için bunları savunuyoruz” dedi.
‘YOL TEMİZLİĞİ ŞART’
Hatimoğulları ayrıca “Yeni Anayasa” tartışmalarına dair sorulan soruya da, “Yol temizliği şart” dedi. Hatioğulları, “Bölgenin etrafını, içini ve Türkiye’nin sınırlarına dayanmış olan ateş çemberinin ülkemize yansıma ihtimali yüksektir. Türkiye’deki bütün siyasi partilerin, oluşumlarının ve demokrasi güçlerinin bunu büyük bir olgunlukla ve dirayetle değerlendirmesi lazım. Türkiye’nin de iç barışa ihtiyacı var” diye konuştu.
‘ATILACAK ADIMLARI İZLEYECEĞİZ’
Bahçeli’nin, “Yeni döneme giriyoruz” şeklindeki sözlerini de değerlendiren Hatimoğulları, şunları kaydetti: “Kendilerinin ne kastettiğini, ajandalarının ne olduğunu bilmiyoruz. Bizlere ve kamuoyuna açıklanmadığı için yapılan konuşmaları sadece yorumlayabiliyoruz. Eğer yeni bir süreç başlatılacaksa bu da ancak yol temizliğiyle olabilecek bir şeydir. Bugün Türkiye’de gerçekten kronikleşmiş bir sorun var ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde engeldir.  Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesi gerekiyor. Yargının bu kadar saray taraftarı olması, ‘AYM kapatılsın’ diyecek kadar ileriye gidilmesi geçmiş dönemlerde eleştirdiğimiz ve doğru bulmadığımız konuların başında geliyor. Yargı konusunda da adımla atılması çok önemlidir. Atılacak adımları bizler de izleyeceğiz. Normalleşme midir? İç barış mıdır? İsmi ne olursa somut olması gereken şey Türkiye’deki bütün bu sorun zincirinin çözümüne dair sağlıklı bir politik kuramın ortaya çıkması gerekiyor” diye belirtti.
/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi Çekebilir

Analiz: Ortadoğu, İran için sonunun başlangıcına mı tanık oluyor?
Nobel Fizik Ödülü Hopfield ve Hinton’un oldu

Öne Çıkanlar