Türk ordusu Kuzey Suriye’ye büyük güç takviyesi yapıyor

DünyaGündem

Türkiye’nin son iki haftadır İdlib başta olmak üzere, Suriye’nin kuzeybatısında güçlerinin bulunduğu mevzilerine büyük askeri takviyeler gönderdiği belirtiliyor. 

Şarkul Avsat’a yer alan habere göre ”Türkiye, Şam’la ilişkilerini normalleştirmeye çalıştığı ve İsrail saldırganlığının genişlemesi sonucu bölgedeki gelişmelerden endişe duyduğu bir dönemde, Suriye ordusu ile Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) ve diğer silahlı muhalif gruplar arasında yaygın bir çatışma olasılığına” karşı harekete geçiyor.

Türkiye, çeşitli stratejik bölgelere dağıtılmış zırhlı araçlar, tanklar, asker taşıyıcıları ve malzeme, lojistik ekipman ve mühimmat yüklü kamyonlar da dahil olmak üzere 190’dan fazla askeri araçtan oluşan bir takviye gönderdi.

Türkiye, İdlib’in milyonlarca yerinden edilmiş insanı ve çok sayıda mülteci kampını içermesi nedeniyle, Heyet Tahrir eş-Şam’ın olası operasyonunu, kategorik olarak reddediyor.

Öte yandan yapılan askeri sevkiyatın SDG kontrolündeki bölgelere özellikle de Şehba’ya yönelik olacağı da kimi siyasal gözlemciler tarafından ileri sürülüyor.

İlginizi Çekebilir

Analiz: İsrail’in son saldırıları Netanyahu’nun bir sonraki hamlesi hakkında ne anlatıyor?
İran’dan İsrail’e mesaj: Sınırlı bir saldırıyı tolere edebilirim

Öne Çıkanlar