Türkiye’nin Eurofighter savaş uçağı alımına ilişkin görüşmeler başladı

Dünya

🔴 Türk Hava Kuvvetleri’ne 40 adet Eurofighter Typoon savaş uçağı alımında kritik bir eşik aşıldı. Uzun süredir satışı engelleyen Almanya’nın, teknik görüşmelerin başlamasına onay verdiği açıklandı.

NTV’de yer alan habere göre, Eurofighter konsorsiyumunu oluşturan İngiltere, İtalya, İspanya ve Almanya’dan uzmanların oluşturduğu teknik bir heyet Türkiye’ye geldi ve görüşmelere başladı.

Yaklaşık üç hafta sürmesi planlanan görüşmelerde savaş uçaklarının tedarik sürecinin aşamaları, personel eğitimlerinin nasıl yapılacağı, bakım programlarının nasıl uygulanacağı gibi birçok teknik konu görüşülüyor.

Görüşmelerden sonra Almanya’nın da satışa onay vermesi halinde Türkiye, ilk aşamada 24 adet Eurofighter savaş uçağını mümkün olan en kısa sürede satın alacak. Daha sonra bu sayı 40’a tamamlanacak.

Eurofighter savaş uçaklarının tedarik edilmesiyle Türk Hava Kuvvetleri envanterine ilk kez Aktif Faz Dizinli Radar’a (AESA) sahip uçaklar girmiş olacak.

Bu radarlar, dalgaları daha geniş frekans aralığında yayabiliyor. Dolayısıyla arka plan gürültüsü üzerinden tespit edilmeleri zorlaşıyor. Bu sayede gemi ve hava araçları güçlü radar sinyalleri yaysalar da daha gizli kalabiliyor.

Uzun süredir Türkiye’ye silah ve savunma ekipmanları satışını engelleyen Almanya’nın, son günlerde bu tavrını yumuşattığına dönük işaretler gelmeye başlamıştı.

Almanya’nın Türkiye’ye yaklaşık değeri 336 milyon euro (yaklaşık 12 milyar Türk Lirası) olan bir silah paketinin satışına yeşil ışık yaktığına yönelik haberler Alman basınına yansımıştı.

/euronews/

Etiketler: Öne çıkanlar

İlginizi Çekebilir

Ankara’da kadın cinayeti; eğlenmek için gittiği mekanda konuştuğu kadını tabancayla vurarak öldürdü!
Türkiye’den İran’a sınır dışı edilen rapçiye 10 yıl hapis cezası verildi

Öne Çıkanlar