Adalet Bakanı Tunç: Çözüm süreci ile ilgili bir gündem yok

GündemPolitika

🔴 Türkiye’nin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çözüm süreci ile ilgili soruya “Böyle bir gündem yok” yanıt verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Vatandaşlarımızın yargıya güvenini en üst noktaya taşıma amacı taşıyan Yargı Reformu Strateji Belgesindeki son hazırlıkları tamamladık” açıklaması yaptı.

Tunç ayrıca, “İşyurtlarımız cezaevlerimizde hükümlülerimizin meslek edinmelerini sağlayan çok önemli faaliyetleri icra ediyorlar” dedi.

Narin Güran açıklaması

“Narin evladımızla ilgili soruşturma titizlikle devam ediyor. Tutuklular ve adli kontrollü olan şüpheliler var. Görüntüler var, görüntülerin değerlendirilmesi var. HTS kayıtları, daraltılmış baz çalışması ile ilgili önemli bilgilere ulaştı. Kimin kimlerle bağlantısının olduğu baz kayıtlarıyla ortaya çıktı.

Teknolojinin son imkanları kullanıldı soruşturma aşamasında. Teknik çalışmalarımız son aşamasına gelmiş bulunmakta. İddianame hazırlığı başlamış durumda. Narin evladımızın katillerinin kim olduğu yargı tarafından ortaya çıkarılacak.

Çözüm süreci

Çözüm süreci ile ilgili böyle bir çalışma yok gündemde.

İlk 4 madde ile ilgili kesinlikle bir tartışma olamaz. Yeni anayasa çalışmalarını bu şekilde tartışmalara boğmamak lazım. Meclis Başkanımız da böyle bir kastının, böyle bir tartışmanın olmadığını belirtti.

/ilketv.com.tr/

İlginizi Çekebilir

Diyala: Kürtler Mendeli’yi terk ediyor yerlerine Araplar yerleşiyor
Kuzey Kore, Güney Kore sınırında ateşe hazırlık emre verdi

Öne Çıkanlar