Karasu: Bahçeli’nin el sıkması özel savaş siyasetinin bir gereğidir

GenelGündem

”KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu: ”Devlet Bahçeli’nin el sıkması özel savaş siyaseti gereğidir. Devlet Bahçeli’nin el sıkmasından ve söylemlerinden bir şey çıkarmaya çalışmak, Türk devlet gerçeğini ve Kürt soykırım politikasını anlamamaktır.” açıklaması yaptı.

ANF’ye konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, ”AKP-MHP iktidarının bir özel savaş hükümeti olduğunun unutulmaması gerektiğine” işaret ederek, ” AKP-MHP hükümetinden Kürtler adına olumlu bir şey beklenemeyeceğini” ifade etti.

 ”Devlet Bahçeli’nin el sıkmasının da özel savaş siyaseti gereği olduğuna” vurgu yapan Karasu, “Devlet Bahçeli’nin el sıkmasından ve söylemlerinden bir şey çıkarmaya çalışmak, Türk devlet gerçeğini, özellikle de Türk devletinin temel politikası olan ve hala sürdürülen Kürt soykırım politikasını anlamamaktır” dedi.

Kürt demokrasi güçlerinin, “biz çözüme hazırız, ancak başta İmralı’daki tecridin kaldırılması olmak üzere şu şu yol temizliklerini yapın, biz zaten Türkiye partisiyiz, Kürt sorununu çözerek Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyoruz” demesi gerektiğini kaydeden Karasu, “Kuşkusuz, belirttikleri adımlar atılmadığı müddetçe de AKP-MHP iktidarına karşı tutumlarını ve mücadelelerini sürdürmelidirler. Böylece AKP-MHP’nin kurduğu bu oyunu açığa çıkarmalıdırlar” diye konuştu. 

Karasu,  ANF’nin ”Türkiye Meclisi’nin açılışında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’li vekillerle el sıkışması, ‘yeni çözüm süreci olabilir mi’ tartışmasını gündeme getirdi. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? ”sorusuna şu yanıtı verdi:

”Kürt düşmanı ve aslında Kürt soykırımı ile Kürdistan’ı Türk uluslaşmasının yayılma alanı haline getirmek dışında bir politikası ve amacı olmayan MHP lideri neden DEM Parti’lilerin elini sıktı? Devlet Bahçeli’nin, DEM Parti dahil Kürt demokratik siyaseti için neler söylediği biliniyor. MHP’nin politik çizgisi, şimdiye kadar söyledikleridir. O zaman neden el sıktı? Devlet Bahçeli, el sıkmanın kendine göre gerekçelerini açıkladı. Bu gerekçesinin doğru olmadığı açıktır. Meclis açılışından önce Tayyip Erdoğan, Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. El sıkma ve DEM Parti’ye yönelik yeni politika, daha doğrusu yeni oyun, bu görüşmede kararlaştırıldı. Büyük ihtimalle bu oyunu Erdoğan planladı ve Devlet Bahçeli’ye kabul ettirdi.

Türk devleti genelde Kürtlere karşı bir özel savaş yürütmüştür. AKP-MHP ittifakı, Kürtlere karşı yürütülen özel ve kirli savaşın zirveleşmiş halidir. AKP-MHP iktidarının bir özel savaş hükümeti olduğu unutulmamalıdır. AKP-MHP hükümetinden Kürtler adına olumlu bir şey beklenemez. MHP, dünyanın başka ülkelerindeki milliyetçi ve faşist partilerle de karşılaştırılamaz. Diğer ülkelerdeki faşist partilerin başka amaçları ve programları da vardır. MHP’nin tek bir amacı vardır; Kürtleri bitirmek! MHP ile ilişkili her söylem ve adıma bu çerçevede bakmamak büyük gaflet olur.

AKP-MHP faşist ittifakı, DEM Parti ve demokratik siyasal alan için bir tuzak kurmuştur. Çağrılar yapacaklar; DEM Parti’nin kabul edemeyeceği şeyler dayatacaklar, “yol temizliği olsun” dediği şeyleri gerçekleştirmeyecekler. DEM Parti ve demokratik güçler, onların dediğini yapmayınca da “DEM Parti’ye el uzattık, alan açtık, imkân sunduk, siyaset yapma fırsatı tanıdık, ancak bunlar karşılık vermediler” diyerek saldırılarını daha da artıracaklar. Kurdukları oyun böyle gözüküyor. Nitekim Erdoğan, bir gazetecinin “bu süreç için hangi adımlar atılır” sorusuna karşılık, “cevabını sen ver” demiştir. Gazeteci de “hiçbir adım atılmadan bu süreç sürdürülür” cevabını verince, Erdoğan, “doğru” diyerek gazeteciyi onaylamıştır. Esas düşündükleri de budur.

Tabii ki Kürt demokrasi güçleri, “biz çözüme hazırız, ancak başta İmralı’daki tecridin kaldırılması olmak üzere şu şu yol temizliklerini yapın, biz zaten Türkiye partisiyiz, Kürt sorununu çözerek Türkiye’nin demokratikleşmesini istiyoruz” demelidirler. Kuşkusuz, belirttikleri adımlar atılmadığı müddetçe de AKP-MHP iktidarına karşı tutumlarını ve mücadelelerini sürdürmelidirler. Böylece AKP-MHP’nin kurduğu bu oyunu açığa çıkarmalıdırlar.”

 

İlginizi Çekebilir

İtalya Başbakanı Meloni, Ürdün ve Lübnan’ı ziyaret edecek
Lübnan İsrail’i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine şikayet etti

Öne Çıkanlar