Amerikan B-2 ağır bombardıman uçakları Husileri bombaladı

DünyaGündem

 Amerikan ordusu, Yemen’deki Husilere ait askeri üsleri ve tesisleri bombaladı..

Bombardımanda ilk kez B-2 Spirit ağır bombardıman uçaklarının kullanıldığı açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin,  Yemen’de İran destekli Husilere karşı hava saldırıları başlattıklarını açıkladı.

Austin, hava saldırılarında uzun menzilli B-2 hayalet bombardıman uçaklarının kullanıldığını ve beş yeraltı silah depolama tesisinin hedef alındığını belirtti.

Saldırılar ardından meydana gelen hasarla ilgili açıklama yapılmadı.

İsrail-Hamas savaşı nedeniyle aylardır Kızıldeniz koridorunda gemilere saldıran Husileri hedef alan saldırılarda B-2 bombardıman uçaklarının kullanılması son derece ender rastlanan bir durum.

B-2, Husilere ait tesis ve silahları hedef almak için şimdiye kadar kullanılan savaş uçaklarından çok daha büyük ve çok daha ağır bomba yükü taşıma kapasitesine sahip.

Husilere ait al-Masirah uydu haber kanalı, Yemen’in 2014’ten beri elinde tuttuğu başkenti Sanaa çevresinde hava saldırıları düzenlendiğini bildirdi. Ayrıca Husilerin kalesi Saada çevresinde de saldırılar düzenlendiği belirtildi. Hasar ya da can kaybı konusunda bilgi verilmedi.

Saldırı aynı zamanda Husilerin başlıca destekçisi olan ve geçtiğimiz yıl İsrail’i iki kez balistik füze saldırılarıyla hedef alan İran’a da dolaylı bir uyarı niteliği taşıyor.

Savunma Bakanı Austin, “Bu, ABD’nin, ne kadar derine gömülü, sertleştirilmiş ya da güçlendirilmiş olursa olsun, düşmanlarımızın erişmemizi istemediği tesisleri hedef alma kabiliyetinin eşsiz bir göstergesiydi,” dedi.

Austin ve ABD ordusunun Merkez Komutanlığı, meydana gelen hasar konusunda acil bir değerlendirme yapmadı.

/euronews/

İlginizi Çekebilir

İtalyan gemisinin göçmenleri Arnavutluk’a taşıması protesto edildi
İsrail ordusu Suriye’nin liman kenti Lazkiye’ye hava saldırısı düzenledi

Öne Çıkanlar