Özgür Özel’in programı açıklandı: Amedspor ve Roboski de var

GündemPolitika

🔴 CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kürt illerine yapacağı kapsamlı ziyaretin programı netleşti. Özel’in programında Roboski ve Amedspor gibi önemli duraklar ve DEM Parti’li belediye eş başkanlarıyla görüşme de var…

Özel, 22 Ekim Salı günü yapılacak grup toplantısının ardından Diyarbakır’a geçerek kente ziyaretini başlatacak. Salı gecesi Diyarbakır’da konaklayacak ve çarşamba gününü burada geçirecek. Bu süreçte, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Sera Bucak ve Doğan Hatun ile bir araya gelecek. Ayrıca, kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla Diyarbakır Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılacak bir toplantıya katılacak. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirecek olan Özel, Amedspor kulübünü de ziyaret ederek kulüp yöneticileriyle görüşmeler yapacak.

Batman ve Hasankeyf ziyaretleri

Perşembe günü Batman’a geçecek olan Özel, CHP’nin kazandığı Hasankeyf Belediyesi’ni ziyaret edecek ve burada çeşitli incelemelerde bulunacak. Ardından Mardin’e geçecek ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları ile bir araya gelecek. Ahmet Türk’ün evinde misafir olması da bu ziyaretin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor. Mardin Valisi ile de bir görüşme gerçekleştirecek olan Özel, ayrıca CHP’ye katılım sağlayacak isimler için düzenlenecek rozet takma törenine katılacak.

Roboski ve Hakkari temasları

Özel’in programı cumartesi günü Şırnak ve Hakkari’de devam edecek. Şırnak’ta gerçekleştireceği temasların ardından Roboski’ye giderek 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski aileleriyle bir araya gelecek. Aynı gün Hakkari’de CHP’ye katılım törenine katılacak olan Özel, burada da halkla buluşacak.

Van’da gençlik buluşması

Programının son günü olan pazar günü, Özel Van’da olacak. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları ile görüşme yapacak ve CHP il örgütü tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması’na katılacak.

Demirtaş ile görüşme

Özel, Kürt illeri ziyaret programından bir gün önce Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek ve onunla gündeme dair fikir alışverişinde bulunacak. Bu görüşme, programın önemli bir başlangıç noktası olarak değerlendiriliyor.

/Kaynak: ilketv.com.tr/

İlginizi Çekebilir

Mücella Yapıcı’nın ‘çıplak arama’ davasında iki polise hapis cezası
Mansur Yavaş’tan Kılıçdaroğlu’na destek

Öne Çıkanlar