Cumartesi Anneleri’nden tepki

Cumartesi Anneleri, Yargıtay’ın aralarında eski bakan Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 18 sanıklı faili meçhul cinayetler davasında beraat ve zamanaşımı kararını onamasına tepki göstererek, “Suçun ve suçlunun devleti işaret ettiği davalarda; hukuku, Anayasayı, uluslarası sözleşmeleri değil, siyasi iradeyi takip eden bir yargı pratiği devreye giriyor ve davalar cezasızlıkla sonuçlandırılıyor” dedi.

Yargıtay, Susurluk çetesi üyelerinin, 1993-96 yılları arasında 19 faili meçhul kalan cinayeti işlediği iddiasıyla açılan, aralarında eski bakan Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 18 sanıklı davada verilen beraat ve zamanaşımı kararlarını yerinde bularak onadı. Böylece Ağar, Korkut Ekenİbrahim Şahin ve eski özel harekât polisleri hakkındaki yıllardır süren dava kesin hükme bağlanmış oldu.

Cumrtesi Anneleri ise tarihe “faili meçhul cinayetler davası” olarak geçen davanın zamanaşımına uğramasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, davanın 2014 yılında açıldığı ve 2019 yılında beraatle sonuçlandığı da anımsatıldı.

Son olarak,  Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin i temyiz incelemesini tamamlayarak, mahkemenin beraat ve zamanaşımı kararını yerinde bularak oybirliğiyle onayladığını hatırlatan Cumartesi Anneler, kesin hükme bağlanan karara tepki göstererek, şunları söyledi:

“Yıllardır haykırıyoruz: Suçun ve suçlunun devleti işaret ettiği davalarda; hukuku, Anayasayı, uluslarası sözleşmeleri değil, siyasi iradeyi takip eden bir yargı pratiği devreye giriyor ve davalar cezasızlıkla sonuçlandırılıyor. Ankara JİTEM Davası’nda da aynı şey oldu… Adalet sistemini çürütenler bilsinler ki; hakikat ve adalet talebimizde ısrar edeceğiz. Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.”

Kaynak: T24

İlginizi Çekebilir

Biden’dan Sinvar açıklaması: Bugün İsrail, Amerika ve dünya için iyi bir gün
ABD Başkanı Biden’dan Almanya’ya veda ziyareti

Öne Çıkanlar