Edremit Belediyesi Eşbaşkanları: Müfettişleri göreve davet ediyoruz

Gündem

🔴DEM Partili Edremit Belediyesi Eş Başkanları, ”yönetimi devraldıktan sonra yaptıkları inceleme ve araştırmalar sonucu kayyum dönemlerinden kalma birçok usulsüzlük tespit ettiklerini bunun için de müfettişleri göreve davet ettiklerini” belirtti. 

Salih Sertkal’in haberi:

DEM Partili Van Edremit Belediyesi Eşbaşkanları Rabia Başak Koç ve Cemil Komi kentte bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çok sayıda gazetecinin katıldığı basın toplantısında, Eşbaşkanlar onlarca soruyu tek tek cevapladı. Yüzlerce milyonluk borçla devraldıkları belediyede usulsüzlük ve yolsuzluk yapılıp yapılmadığına dair bir incelemelerinin olup olmadığına ve bu konuda Sayıştay’dan bir talepte bulunduklarına ilişkin soruya Eşbaşkanlar net bir şekilde cevap vererek “ Birçok usulsüzlük tespit ettik bu noktada birçok defa Sayıştay’a yazılı başvuru yapmamıza rağmen bizlere hiçbir şekilde bir cevap vermediler “ şeklinde dikkat çeken önemli bir açıklamada bulunarak; Sayıştaş müfettişlerini bu noktada göreve davet ettiklerini ifade ettiler.

‘Basının görüş ve önerileri bizler için her zaman kıymetli olacaktır’

31 Mart seçimlerinde DEM Parti’nin büyük bir oy farkıyla kazandığı Edremit Belediyesi, altı aylık faaliyet raporunu paylaşmak ve kentte bulunan basın mensuplarının ilçeye dair sorularına cevap olmak aynı zamanda görüş-önerilerini dinlemek amacıyla geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi. Belediyenin iştiraki olan bir alanda yapılan toplantıya Belediye Eşbaşkanları Rabia Başak Koç, Cemil Komi ve belediye meclis üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Belediye Eşbaşkanı Rabia Başak Koç, uzun zamandır basınla bir araya gelmeyi planladıklarını; bunu altı aylık faaliyet raporlarının tanıtım gününe denk getirmek istediklerini belirterek; basın mensuplarının yoğun katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ettikleri söyledi. Edremit Belediyesi olarak basının görüş ve önerilerin önemsediklerini bunun için de bu gün yapılan bu toplantıyla kentteki gazetecilerin dile getireceği görüş ve önerilerin kendileri için çok kıymetli olacağının altını çizen Koç, Edremit Belediyesi olarak tüm bürokratik engellemelere rağmen devasa borç yüküne rağmen halka hizmette asla geri durmayacaklarını ifade etti.

‘ Her türlü eleştiri ve öneriye her zaman açık olacağız’

Eşbaşkan Rabia Başak Koç’un konuşmasının ardından belediyenin altı aylık çalışmalarını konu alan slayt gösterisi yapıldı. Sayısız çalışmanın sığdırıldığı slayt gösterimiyle yapılan çalışmalar basın mensuplarının ilgisini ve beğenisini topladı. Altı aylık faaliyet çalışmasının sunumunda sonra söz alan Edremit Belediye Eşbaşkanı Cemil Komi ise basın mensuplarının bu denli yoğun katılım göstermelerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Edremit Belediyesi olarak her zaman her koşulda her türlü eleştiriye ve öneriye açık olduklarını hatırlatan Komi, bu basın toplantısında basın mensuplarının tüm sorularına cevap olmaya ve görüş önerilerini not alarak daha güzel ve yaşanabilir bir Edremit için mücadele etmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Onlarca soruya tek tek cevap verildi !

Eşbaşkanların konuşmaların ardından söz katılımcı gazetecilere verildi. Edremit’te kaçak inşa edildiği belirtilen eski adıyla Şahmaran Oteli sorunu, davalık olan bisiklet cafe sorunu, ilçenin turizme kazandırılması için yapılan ve yapılacak olan projelere ilişkin, toplu ulaşım ve deniz ulaşımı , Edremit’e ve Van’a cansuyu taşıyan tarihi Şamran Kanalı’nın durumu ve geleceği, kadın ve çocuklara dair yapılan çalışmalar, sokak hayvanlarına dönük çalışmalar ve uygulamalar, belediyenin mevcut borç durumu ve bu borç durumundan kaynaklı yaşanan sıkıntılar, Sürekli Eğitim Merkezleri’ndeki (ESEM) öğretmenlerinin ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından geri çekilmesi ve sonrasında yaşanan problemler, uyuşturucu ve fuhuşla mücadeleye dönük çalışmalar, ilçe kaymakamı ve idari amirlerinin belediye yönetimine yaklaşımı gibi onlarca soru gazeteciler tarafından soruldu.

‘Sayıştaş’a birçok defa inceleme yapmaları için başvuruda bulunduk ama nafile’

Basın toplantısında dikkat çeken önemli sorulardan biri de sitemize haber geçen Gazeteci Salih Sertkal tarafından soruldu.

Gazeteci Sertkal, 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında DEM Partili yönetimleri tarafından önceki kayyum dönemlerinden kalan 302 Milyon 148 bin TL’nin nereye nasıl , usulüne uygun mu harcandığına yönelik bir çalışmanın olup olmadığı ve konuyla ilgili Sayıştay’dan ilgili soruşturmanın yürütülmesi ilişkin bir başvurularının olup olmadığına yönelik soruna, Eşbaşkanlar çok net bir şekilde cevap vererek “Talep ettik ama kimse oralı olmadı” şeklinde cevap verdi.

Yönetimi devraldıktan sonra kendilerinin yaptığı inceleme ve araştırmalarda önceki kayyum dönemlerinden kalma birçok usulsüzlük tespit ettiklerini buna en son ve net örnek olarak seçime 15 gün kala kayyumun 6 bin kişilik bir taziye yemeği verdiği ve bunun belediyeye faturalandırıldığına dikkat çeken eşbaşkanlar bunun Van’da böylesi ne bir taziyenin olduğunu ne de böylesi bir katılımın olabileceğinin herkesin malumu olmasına rağmen bunun bu şekilde belediyeye bir şekliyle belediyeye ödettirildiğini açıkladı.

Bu ve benzeri birçok örneği olan tespitte bulunduklarını bu araştırmalara neticesinden Sayıştaş’dan birkaç defa ısrarla soruşturma için müfettiş talep etmelerine rağmen yazılı olmak üzere hiçbir taleplerine cevap verilmediğini açıkladılar.

İlginizi Çekebilir

Microsoft: Rusya rakiplerini hedef almak için siber suçluları kullanıyor
Sinvar’ın ölümünün ardından Gazze’yi ne bekliyor?

Öne Çıkanlar