Kayıp yakınları: Çözüm istiyorsanız cinayetleri aydınlatın

🔴 İHD ve kayıp yakınlarının eyleminde, Kürt sorununun çözümü için 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiği vurgulandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” eylemlerinin 819’uncu haftasında Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Sivil toplum örgütü temsilcilerinden de birçok kişi eyleme destek verdi. Eylemde kayıpların fotoğraflarının olduğu büyük bir poster açıldı ve kayıp yakınlarının fotoğrafları taşındı.

İHD Şube Başkanı Ercan Yılmaz, Kürt sorununun çözümünün, 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasıyla mümkün olacağını belirtti. Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da aralarında olduğu bazı isimlerin yargılandığı JİTEM Davası’nda beraat kararının onanmasına tepki gösteren Yılmaz, “Mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

‘Gözümün önünde aldılar’

Gözaltında kaybettirilen Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun, “Fehmi gözümün önünde gözaltına alındı. Aracın plakasını ben kendim aldım. İstanbul’da, kapımızın önünde alındı. Onlar faili meçhule gitmedi. Her sokakta devletin boğazına yapışacağız. 29 yıldır Galatasaray Meydanı’nda seslendim, burada da sesleniyorum; failler bulunsun” dedi.

Tosun, “Eşime ne oldu?” diye sorarak, “Eşim suç işlemişse yargılansaydı. Ama yargısız infazı hak etmedi. Neden beni 5 yetim çocukla baş başa bıraktınız? Benim gözlerimin önünde eşim alındı. ‘Beni kaçırıyorlar yetişin’ diye bağırdı. Beyaz Torosların insanları nasıl kaçırdığını biliyorum. Devlet demokrasi istiyorsa, Galatasaray Meydanı ve Koşuyolu Parkı’na baksın. Eşimin mezarına çiçek bırakmaya hakkım yok mu? Haksızlığa karşı meydanlarda olmaya devam edeceğim” diye ekledi.

Batman’da kayıp yakınlarının eylemi

Batman’da İHD ve kayıp yakınları, eylemlerinin 655’inci haftasında Gülistan Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir açıklama yaptı. İHD Batman Şube yöneticisi Sinan İslam Gegin, “Her hafta faili meçhul cinayetlerin faillerinin yargılanmasını ve kayıplarımızın akıbetinin açıklanmasını talep ediyoruz” dedi.

/Mezopotamya Ajansı- İlketv.c)

İlginizi Çekebilir

Cumartesi Anneleri soruyor: Fehmi Tosun’a ne yaptınız?
İstanbul Barosu yeni başkanını seçiyor

Öne Çıkanlar