Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Suriye’de geçici HTŞ yönetiminin cumhurbaşkanı olarak ilan edilen Muhammed Colani (Ahmed el Şara) ile görüşmesinde iki ülke geleceğine yön verecek önemli kararlar aldıklarını söyledi.
Erdoğan, partisinin Genel Merkez Kadın Kolları 7. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.
CHP’ye ağır sözlerle yüklenen Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partiyi döndüler, dolaştılar marjinal sol yapıların maskotu, oyuncağı, payandası haline getirdiler.” dedi. Kendi iktidarından önce Türkiye’de kadın hakları durumunu “adı yoktu” diye niteleyen Erdoğan, “CHP siz değil miydiniz çarşaflı bir kadının yakasına parti rozeti takan sahte cambazlar değil miydiniz.” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Muhalefet kurultayı tasfiye aracı olarak kullanırken biz ise yenileniyor kardeşliğimizi daha da perçinliyoruz. Ne büyük bahtiyarlık ki bizim kongrelerimizde yumruklar değil yürekler konuşuyor, kongrelerimizde gönüller buluşuyor kalpler kucaklaşıyor. Sandalyelerin havada uçuşmadığı bir şölen havasında kongrelerimizi tamamlıyoruz
Bizim mücadelemiz kişisel kariyer mücadelesi değildir. En tepeden en ücra birimine kadar hepimiz ülkeye ve millete hizmet davasının neferleriyiz.
“Kısa mesafe koşucusu değiliz”
Biz kısa mesafe koşucusu değiliz. Biz pazara kadar yol arkadaşlığı yapan insanlardan da değiliz. Biz uzun ve yorucu bir maratonun koşucularıyız. İpi göğüsleyene kadar durmadan koşacağız. Millete hizmet yolunda kırılmak darılmak küsmek gibi bir lükse hiçbirimiz sahip değiliz. Kişisel ihtiraslarını siyasetlerinin merkezine yerleştirenler gibi olmadık, olmayacağız. Ben değil, biz demeye neden ve enaniyetten uzak durmaya devam edeceğiz.
“Ey Özgür Bey, biz buraya durup dururken gelmedik, ter döktük ter”
CHP siz değil miydiniz çarşaflı bir kadının yakasına parti rozeti takan sahte cambazlar değil miydiniz.
Bakınız 2002’de üniversitede kız öğrenci oranı sadece yüzde 13 iken bugün yüzde 53’ün üzerine çıktı. Ey Özgür Bey, biz buraya durup dururken gelmedik, ter döktük ter, yüreğimizi koyduk yüreğimizi. İş gücüne katılma oranı yüzde 27,9’da yüzde 37’ye yükseldi. Kadın istihdam oranı ise yüzde 25,3 iken şimdi yüzde 33’e yaklaştı. Meclisteki kadın milletvekili oranını yüzde 4,1’den yüzde 20’ye biz taşıdık Özgür Bey.
“Muhalefet, 3. cihan harbi patlak verse haberleri olmaz”
Muhalefet kendini koltuk kavgasına öyle kaptırdı ki 3. cihan harbi patlak verse haberleri olmaz. Türkiye dış politikada usta bir satranç oyuncusu gibi stratejik hamlelerle bölgemizde ve dünyada anahtar konuma gelmeye başladı. Dün Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ve heyeti ülkemize tarihi kavşakta çok kritik ziyarette bulundu.
Güvenlikten yeniden inşa faaliyetlerine birçok konuyu değerlendirdik. Geleceğimize yön verecek mühim kararlar aldık. Öncesinde Mısır’ın dışişleri bakanını kabul ettik. Bu akşam Almanya Cumhurbaşkanı ile bir araya geleceğiz. Yarın depremin ikinci yıl dönümü vesilesiyle Adıyaman’dayız.