Amerika ve Rusya, BM Güvenlik Konseyi’ni Suriye nedeniyle toplantıya çağırdı

DünyaGündem
🔴 Suriye’de Lazkiye ve çevresinde birkaç gündür devam eden olaylarda can kaybının çoğu sivil ve Alevi olan bin kişiyi aştığı duyuruldu. Şiddetin tırmanması üzerine Amerika ve Rusya, BM Güvenlik Konseyi’ni toplantıya çağırdı.

Suriye’de Lazkiye ve çevresinde Alevilere yönelik saldırılarda ölü sayısı artıyor. Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi’nden yapılan açıklamaya göre ölü sayısı bini aşmış durumda.

Ölenlerin 700’den fazlasının  yakın mesafeden ateş edilerek öldürülen Alevi sivillerin oluşturduğu kaydedildi.

Çatışmalarda Esad yanlısı unsurlardan 148, HTŞ’li Suriye hükümeti güçlerindense 125 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

ABD VE RUSYA, BMGK’YI TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Amerika ve Rusya, Suriye’de şiddetin tırmanması üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni pazartesi toplantıya çağırdı.

 ABD Dışişleri Bakanlığı da gün içinde konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Amerika Birleşik Devletleri, son günlerde Suriye’nin batısında insanları katleden radikal İslamcı teröristleri, yabancı cihatçılar da dahil olmak üzere, kınamaktadır. Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’deki dini ve etnik azınlıkların, özellikle Hristiyan, Dürzi, Alevi ve Kürt topluluklarının yanında olduğunu vurgulamakta ve mağdurlar ile ailelerine başsağlığı dileklerini iletmektedir.

Suriye’deki geçici yetkililer, bu azınlık topluluklarına yönelik katliamları gerçekleştirenleri hesap vermeye zorlamalıdır.”

/ ntv /

İlginizi Çekebilir

Rojava Özerk Yönetimi: Halk bileşenlerine yönelik vahşi saldırıları şiddetle kınıyoruz
Mihemed Şêxo’nun hayata veda etmesinin üzerinden 36 yıl geçti

Öne Çıkanlar