CHP lideri Özgür Özel, 71 öğrencinin halen hapiste olduğunu söyledi.
Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınması sonrası başlayan protestolarda yüzlerce kişi ve öğrenci gözaltına alınmıştı.
Özel 301 öğrencinin, 240’ının serbest kaldığını aktardıktan sonra, “46’sı İstanbul’da, 15’i Bursa’da, 10’u İzmir’de” 71 öğrencinin halen cezaevinde olduğunu duyurdu.
Özel’in bu açıklaması sonrası ailelerin kurduğu sosyal medya hesaplarından sekiz öğrencinin daha serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı.
Anne Baba Dayanışma Ağı, 15 Nisan itibariyle İstanbul’da beş, İzmir’de üç öğrencinin serbest kaldığını aktardı.
Özel, öğrencilerin neden tutuklu olduğuna dair de açıklamalar yaptı.
“Bazı öğrencilere farklı farklı suçlamalar var. Bir kısmına da Cumhurbaşkanı’na hakaretten. Koca bir meydan ‘zıpla, zıpla’ yapmış.
“Beş, altı kişiye ‘Zıplamayan…’ İşte Tayyip Bey’in ismini söylediler diye. Koca meydan ‘diktatör Tayyip’ demiş. Birkaç gence bunun tutuklulukla hesabını sormaya çalışıyorlar.”
İstanbul Valiliği bazı gözaltıların “gösteri ve yürüyüş yasağına muhalefet nedeniyle” yapıldığını duyurmuştu.
Özgür Özel grup toplantısında haftasonu yapılması planlanan Yozgat mitingi hakkında da konuştu.
CHP Saraçhane’deki son eylem sonrası her hafta bir ilde ve İstanbul’un bir ilçesinde miting düzenlemeye devam ediyor.
Özel, 19 Mart’ta İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının birinci ayında Yozgat’ta olacaklarını duyurdu.
CHP lideri, “Burada AK Parti’nin dediği olur, düdüğü öter’ dedikleri Yozgat’ta Yozgatlılarla kucaklaşmaya, demokrasiye sahip çıkmaya gidiyoruz” dedi.
/BBC/