Kalp krizi geçiren ağır hasta tutsak Mehmet Emin Çam’ın infazının ertelenmesi talebiyle savcılığa yeni bir başvuru yapıldı.
Siirt Barosu ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt Şubesi, Batman Beşiri T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki ağır hasta tutsak Mehmet Emin Çam’ın (73) infazının ertelenmesi talebiyle Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunuldu. Çam için “sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle cezaların hafifletmesi ve kaldırılması” talebinde bulunuldu.
‘CEZAVİNDE KALMASI HAYATİ RİSK’
Dilekçede, Çam’ın cezaevinde kalmasının hayati risk taşıdığına işaret edilerek, şunlar belirtildi:
“Müvekkil 10 Nisan’da tekrar cezaevinden hastaneye kaldırılmıştır. Yapılan şifahi görüşmeler ve ekte sunulan raporlara göre, müvekkilin beynindeki tümörün büyümesi ve diğer sağlık sorunlarından kaynaklı hayati riski her an tehlike altında olup 1952 doğumlu olması nedeniyle aile üyeleri tarafından unutkanlık ve yaşlanma belirtilerinin gözlemlendiği sıkça karşılaşan bir durum haline gelmiştir. En son kaldırıldığı hastanede sağlık sorunları hayati tehlikeye sebep verecek dereceye ulaşmıştır.”
Dilekçede, Çam’ın 2 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren “sürekli hastalık, sakatlık ve kocama sebebiyle cezaların hafifletmesi ve kaldırılması hakkındaki işlemler” başlıklı genelgeden faydalanması talebi yer aldı. Dilekçede, Çam hakkında gerekli işlemlerin ve sürecin başlatılarak, cezasının hafifletilmesi ve kaldırılması istendi.
/Mezopotamya Ajansı/