Özerk Yönetim: Tişrin Barajı nöbetinin sonlandırıldığını duyurdu

Özerk Yönetim ”Tişrîn Barajı’ndaki direnişin amacına ulaştığını ve nöbet eyleminin sonlandırıldığını” duyurdu.

Türkiye destekli SMO’nun 8 Aralık 2024’te Tişrîn Barajı’na dönük başlattığı saldırılardan sonra Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin çağrısıyla birlikte baraj çevresinde nöbet eylemi başlatılmıştı. Kobanê, Cizre, Takba, Rakka, Kamişlo, Amude, Heseke, Derik gibi kentlerden yüzlerce kişi, 8 Ocak’tan bu yana Tişrîn Barajı’nda nöbet eylemi tutuyordu. Özerk Yönetim, direnişin amacına ulaştığını ve nöbetin sonlandırıldığını duyurdu.

Barajda yapılan açıklamada, direnişte yaşamını yitirenler anıldı. Açıklamanın Arapçasını Yürütme Meclisi Eş Başkanı Hisên Osman, Kürtçesini ise Yürütme Meclisi Eş Başkanı Evîn Siwêd okudu.

Yapılan açıklamada, Ocak 2025’ten bu yana bölgenin yaşam kaynakları ve altyapısına yönelik şiddetli saldırılar yapıldığı belirtildi. Saldırıların sistematik olarak, Tişrîn Barajı çevresinde yoğunlaştığı hatırlatılan açıklamada, “Tişrîn Barajı bölgenin en büyük enerji kaynağı olma özelliği taşıyor. Milyonlarca insana hizmet veren bu baraja yönelik saldırılar Kürt, Arap ve Süryani halkların direnişine çarptı. 8 Ocak’ta başta kadın ve gençlik örgütleri olmak üzere yüzlerce kişi yönünü Tişrîn Barajı’na vererek, halkın kazanımlarını koruma direnişine katıldı. QSD ve YPJ güçleri etrafında kalkan olan halkımız, seferberlik ruhuyla kazanımlarını korudu. Bu direniş savaşta kahramanlık destanlarının yazılmasını sağladı. Kuzey ve Doğu Suriye halkları bu direnişle onursuz bir yaşamı kabul etmeyeceğini ispatladı” denildi.

“Yeni tehditlerin önünü aldı”

Açıklamada, baraj direnişinde hayatını kaybedenler anılarak şöyle devam edildi:

“Şehitler Menice, Kerem Şehabi, Harûn, Eziz Ereb, Bavê Teyar, Ronahî Efrîn’in anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm yaralılara şifa diliyoruz. Emeklerinin boşa gitmeyeceğinin sözünü veriyoruz. 100 günden fazladır büyük bir fedakarlıkla devam eden bu direniş, büyük kazanımlar elde edilmesini sağladı. Bu direnişin kazandırdığını ve zaferle taçlandığını, yeni tehditlerin önünü aldığını gururla duyuruyoruz. Özerk Yönetim olarak bu direnişe katkı sunan herkesi selamlıyoruz. Şehitler Cihan, Nazım ve Egit Roj şahsında basın çalışanlarının fedakarlığını saygıyla anıyoruz. Tişrîn Barajı ulusal birliğin sembolü haline geldi. Direniş zafere kadar devam edecek…”

 

/Mezopotamya Ajansı/

İlginizi Çekebilir

Hindistan’ın hava savunma sistemleri yüksek alarm seviyesinde tutuluyor
Almanya: AFD, Anayasayı Koruma Dairesi’ne dava açtı

Öne Çıkanlar