Özel: Meclis’teki Her Çalışmaya Katkı Vereceğiz

GündemPolitika

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i TBMM’deki makamında ziyaret etti. Kurtulmuş, CHP’den ‘çözüm süreci’ne destek ve katkı beklediklerini söyledi.

CHP lideri Özgür Özel ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla gündeme gelen “komisyon” tartışmalarına ilişkin olarak, “Meclis’te böyle bir komisyonun kurulma aşamasına gelinmesini son derece önemli buluyoruz. Meclis çatısı altındaki her çalışmaya CHP katkı verecektir” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, saat 14.00 sıralarında TBMM’de bulunan CHP Grubu’na ait salona geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Numan Kurtulmuş’u kapıda karşıladı. İki isim arasında basına kapalı olarak gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşme sonrası Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP lideri Özgür Özel, basın mensuplarına açıklamada bulunarak, soruları yanıtladı.

t24‘ün haberine göre Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, terörle mücadele ve Türkiye’nin huzuru için yürütülen süreçlerin ele alındığını ifade etti, CHP’den sürece destek ve katkı beklediklerini vurguladı.

‘MUTABAKAT İÇİN HERKESİN RIZASI ALINMALI’

Yeni çözüm sürecine ilişkin olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla gündeme gelen “komisyon” tartışmalarıyla ilgili konuşan Özel ise “Komisyona üye verecek misiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Biz hem terörsüz Türkiye, hem demokratik Türkiye’yi son derece önemsiyoruz. Bu konuda tarihsel bir tutarlılık içindeyiz. Bu konunun Meclis’teki bir komisyon tarafından toplumsal mutabakat arayacak şekilde sürdürülmesini yıllardır söyleriz. Ekim ayından itibaren de bunu hemen her konuşmamda dile getirmiştim. Şimdi Meclis’te böyle bir komisyonun kurulma aşamasına gelinmesini son derece önemli buluyoruz.

Tabii komisyonun ne şekilde kurulacağı, ne şekilde çalışacağı çok önemli. Bu konuda en büyük mutabakatın sağlanması gerekiyor. Biz o konuda kendi görüş ve düşüncelerimizin genel perspektifini Sayın Başkan ile paylaştık. İlerleyen süreçlerde de partimizin bu konuda görüşlerine başvuruldukça, bunları paylaşırız.

Ama parlamento konuşulan yerdir. Meclis’in dahil olmadığı hiçbir sürecin başarılı olması mümkün değildir. Biz bu meselede Meclis’in önemli bir rol almasını önemsiyoruz. Toplumsal mutabakat için başta şehit aileleri, gaziler ve terörden zarar görmüş olan herkesin bu süreçlerden zarar görmüş herkesin rızasının alınmasını, toplumsal mutabakat açısından çok önemli görüyoruz. Bu noktadaki görüşlerimizi Sayın Başkanımızla da paylaştık. Bundan sonra da Meclis çatısı altındaki her çalışmaya Cumhuriyet Halk Partisi olumlu katkı verecektir.”

KURTULMUŞ’UN ZİYARETLERİ

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un, 3 Haziran’da yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi öncesinde bugün AKP ve CHP’yi ziyaret edeceği bildirilmişti.

Çarşamba günü de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret eden Kurtulmuş’un, Pazartesi günü ise DEM Parti, İyi Parti ve Yeni Yol Grubunu ziyaret edeceği açıklandı.

İlginizi Çekebilir

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu: Sizden korkan sizden namerttir
Zafer Partili avukat Suriyeli bir alevinin evini kundaklamaktan gözaltına alındı

Öne Çıkanlar