LeMan dergisi Yazı İşleri Müdürü’ne tutuklama talebi

LeMan dergisinin yazı işleri müdürü A.Ö., dün Türkiye’ye döndü. A. Ö., İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Leman dergisinin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında yer alan karikatür ile ilgili “dini değerlerin alenen aşağılandığı” iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan müessese müdürü A. Y., grafiker C.O., karikatür sahibi D. P. ve yazı işleri müdürü Z. A. çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

DHA’nın haberine göre; yurt dışında olduğu belirlenen yazı işleri müdürü A. Ö., Türk Hava Yolları’nın Marsilya’dan gelen tarifeli uçağından indiği sırada İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Gözaltı kararının alındığı önceki gün A. Ö.’nün avukatı Çağrı Çetin de bir açıklama yaparak müvekkilinin sorumlu yazı işleri müdürü olmadığını ve 11 Temmuz’da ülkeye giriş yapacağını duyurmuştu

İlginizi Çekebilir

Rusya, Ukrayna’yı 600’den fazla SİHA ve füze ile hedef aldı 
Korucuların kaçırdığı Ramazan Kaya’dan 33 yıldır haber alınamıyor

Öne Çıkanlar