SDG: Güçlerimize saldırı yapılıyor; misilleme hakkını kullanırız

GenelGündem

SDG, Halep’in doğusundaki bölgelerde mevzilerine yönelik Suriye geçiş hükümetine bağlı güçlerin saldırı düzenlediğini duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), 4 Ağustos sabahı erken saatlerde Suriye Geçiş Hükümeti’ne bağlı grupların kendilerine saldırdığını duyurdu.

SDG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırı saat tam 03.00’te, Halep’in doğusundaki Deyr Hafir bölgesinde yer alan El-İmam köyünde gerçekleşti. Açıklamaya göre saldırıda SDG’ye ait dört mevzi hedef alındı. Açıklamada, SDG güçlerinin saldırıya karşılık verdiği ve çatışmaların kesintisiz 20 dakika sürdüğü belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

“Bu tekrar eden saldırılar, kasıtlı bir tırmandırmadır ve bölgenin istikrarı için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu tutumdan dolayı Şam hükümetini tamamen sorumlu tutuyoruz. Güçlerimiz, meşru savunma hakkını tam güç ve kararlılıkla kullanma konusunda her zamankinden daha hazırlıklıdır.”

Cumartesi günü de aynı bölgede saldırılar yapılmış, SDG misilleme hakını kullandığını açıklamıştı.

/rd/

İlginizi Çekebilir

Analiz:  Fransa’nın Filistin politikası dini ayrışmaları derinleştiriyor mu? 
Amerika’dan Irak’a ‘Haşdi Şabi’ tepkisi

Öne Çıkanlar