SDG: Şam hükümetini doğrudan ve tam sorumlu tutuyoruz

GenelGündem

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Basın Merkezi, Halep’ta yaşanan saldırılar ve çatışmalarla ilgili bir açıklama yayınladı.

 SDG Sözcüsü Ferhad Şami’nin X hesabından yapılan açıklamada, ”Şam hükümetini, boğucu ablukayı sürdürmekten, sivillere karşı sistematik ihlallerden ve bölgedeki istikrarı tehdit eden, halkın acılarını artıran son tehlikeli tırmanıştan doğrudan ve tam sorumlu tutuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

SDG Basın Merkezi açıklaması şöyle:

”Halep’te yaşananlar, geçici hükümetin silahlı gruplarının provokasyonlarının ve tanklarla ilerleme girişimlerinin doğrudan bir sonucudur. Bazı medya organları, Suriye Demokratik Güçleri’nin Halep şehrindeki Eşrefiye ve Şeyh Maksud mahalleleri çevresinde Şam hükümetine bağlı silahlı grupların kontrol noktalarını hedef aldığına dair asılsız iddialar yaymaktadır.

Bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu kesin bir şekilde vurguluyoruz; zira güçlerimiz, 1 Nisan anlaşması uyarınca bölgeden çekildiğinden beri orada bulunmamaktadır. Eşrefiye ve Şeyh Maksud mahallelerinde yaşananlar, Şam hükümetine bağlı silahlı grupların sivillere karşı tekrarlanan bir dizi saldırısının sonucudur.

Bu gruplar, sıkı bir güvenlik ve insani abluka uygulamış, yardım ve tıbbi malzemelerin ulaşmasını engellemiş, çok sayıda sivili kaçırmış, kontrol noktalarında ve mahallelerin çevresinde halkı günlük olarak tahrik etmeye devam etmiş, son olarak da mahallelerin çevresine toprak setler kurarak ablukayı güçlendirmiştir.

Tehlikeli bir tırmanışla, bu gruplar tanklar ve zırhlı araçlarla ilerlemeye çalışmakta, havan topları ve insansız hava araçlarıyla yerleşim yerlerini hedef almakta, bu da siviller arasında kayıplara ve mülklerde ciddi hasarlara yol açmaktadır. Bu uygulamalar, halkı provoke etmiş ve onları kendilerini savunmaya itmiştir; bu süreçte, mahallelerdeki iç güvenlik güçleri, sivilleri koruma ve güvenliği ile istikrarı sağlama görevini yerine getirmektedir.

Şam hükümetini, boğucu ablukayı sürdürmekten, sivillere karşı sistematik ihlallerden ve bölgedeki istikrarı tehdit eden, halkın acılarını artıran son tehlikeli tırmanıştan doğrudan ve tam sorumlu tutuyoruz. Bu, onların halkın hayatlarını ve onurunu kasıtlı olarak hiçe saydığını ortaya koymaktadır.

Uluslararası ve insani kuruluşları, bu haksız ablukayı sona erdirmek, sivillere yönelik saldırıları ve sistematik provokasyonları durdurmak için acil ve etkili bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Ragıp Duran: Gemi batarken sırıtmak!
SDG Deyrizor’dan Halep’e kadar seferberlik ilan etti

Öne Çıkanlar