Mazlum Abdi: Askeri komitemiz Şam’a gidecek

GenelGündem

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Kuzey Ve Doğu Suriye (Rojava) Askeri Komitesi’nin 10 mart Anlaşmasının uygulanması kapsamında yakında Şam’a gideceği ve entegrasyon konusunu ele alınacağını söyledi.

Abdi ayrıca Rojava’daki Anti- Terör birliklerinin (YAT) tüm Suriye’de faaliyet göstereceğini ve yeni süreçte Suriye genelinde terörle mücadelede öncü rol oynayacağını belirtti.

Mazlum Abdi, SDG’nin 10. Kuruluş Yılı için düzenlenen törende konuştu.

Ronahi TV’nin haberine göre Anti- Terör Birliği’nin düzenlediği törende konuşan Abdi şunları söyledi:

”Yakında askeri komitemiz Şam’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret kapsamında, SDG’nin Suriye Savunma Bakanlığına entegrasyonu konusunu ele alacağız. Yeni bir süreç başlıyor. Yeni bir Suriye ordusu kuruluyor. Biz de Suriye’nin temel gücü olarak yeni Suriye’nin inşasında rol alacağız. SDG de yeni bir güç olarak yerini alacak.

İnanıyoruz ki SDG’nin şimdiye karşı IŞİD’le mücadelede edindiği tecrübe ve yürüttüğü çalışmalar sayesinde SDG’nin yeni Suriye ordusunda büyük bir rolü olacak ve Suriye ordusunu da güçlendirecek.

 Anti-Terör Birliklerimiz de bundan böyle sadece Kuzey ve Doğu Suriye’de değil, Suriye’nin genelinde görev yapacak ve IŞİD’le mücadelede öncü bir rol oynayacak…”

 

İlginizi Çekebilir

Trump’tan Çin’e misilleme: Gümrük vergileri yüzde 100’e çıkarıldı
Fransa: Macron, istifa eden Lecornu’yu yeniden başbakan olarak atadı

Öne Çıkanlar