ABD Başkanı Trump, selefi Joe Biden’ın otomatik imza ile attığı tüm belgeleri iptal ettiğini duyurdu. Biden’a sert sözlerle yüklenen Trump, eski ABD Başkanı’na “Sahtekar” dedi.
Eski ABD Başkanı’na “Sahtekar” dedi. İmzaladığı tüm kararnameleri iptal etti. ABD Başkanı Donald Trump, Truth sosyal medya platformu üzerinden selefi Joe Biden’i hedef aldı. Biden’a sert sözlerle yüklenen Trump, Biden döneminde düzenlenen resmi evrakların yaklaşık yüzde 92’sinde gerçek imza yerine, Autopen yani otomatik imza kullanıldığını öne sürdü, bu yöntemle Biden’ın imzasının taklit edildiğini iddia etti.
ABD Başkanı’nın özel onayı olmadan resmi belgelerde, otomatik imza kullanımının yasak olduğuna dikkat çeken Trump, “Oval Ofis’teki masanın etrafında Biden’i çevreleyen radikal solcu çılgınlar, başkanlığı onun elinden aldılar” ifadelerini kullandı. Trump eski ABD Başkanı’na “sahtekar” dedi, Biden’ın bizzat imzalamadığı tüm kararnameleri iptal etti:
“Sahtekar Joe Biden tarafından doğrudan imzalanmamış tüm başkanlık kararnamelerini ve resmi belgeleri iptal ediyorum. Çünkü Autopen’i kullanan kişiler bunu yasadışı bir şekilde yapmıştır.”
Biden’ın resmi başkanlık belgelerinin imza makinesiyle imzalandığı sürece dahil olmadığının altını çizen Trump, eğer dahil olduğunu söylerse, yalancı şahitlik suçlamasıyla karşı karşıya kalacaktır” uyarısında bulundu.
Yoğun programları nedeniyle her belgeyi bizzat imzalama imkanı olmayan üst düzey yetkililerin yerine imza atabilen bir cihaz olan Autopen, imza sahibinin el yazısını taklit eden bir şablon kullanıyor. Ve gerçek bir kalemle imzayı kağıda geçiriyor. Böylece kişinin fiziksel olarak orada bulunmasına gerek kalmadan belgeler imzalanmış oluyor.
/Ajans/











