🔴Yeni süreç kapsamında Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşme ve yasal düzenlemeleri görüşmek üzere toplandı.
DEM Parti, MHP ve AKP’den oluşan heyette yer alan ve 24 Kasım’da İmralı’ya giden Gülistan Kılıç Koçyiğit, Feti Yıldız ve Hüseyin Yayman’ın, ziyarete ilişkin detayları komisyonla paylaşması bekleniyor.
DEM Parti tutanakların tam metninin okunmasını istiyor
Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, DEM Parti, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmenin tutanaklarının komisyonla eksiksiz şekilde paylaşılmasını talep ederken; AKP ve MHP buna karşı çıkıyor.
Meclis Başkanlığı’nın ise siyasi partileri arayarak, ziyareti gerçekleştiren üyelerin yalnızca 10’ar dakikalık bir aktarım yapması gerektiğini ilettiği öğrenildi.
DEM Parti’nin bu yönteme karşı çıkacağını ve tutanakların tam metninin açıklanması için komisyon toplantısında ısrar edeceği belirtildi.
Komisyon Başkanı Numan Kurtulmuş da Milliyet’e yaptığı açıklamada, tutanakların tam halinin okunmasına sıcak bakmadığını belirterek, “Ziyaretin ana hatlarının aktarılması yeterlidir” ifadelerini kullandı.
Toplantıda oylama yapılması halinde AK Parti ve MHP’nin çoğunluğu nedeniyle, tutanakların açıklanmaması ihtimali güçlendi. Böyle bir durumda görüşmenin yalnızca özet aktarımının yapılacağı ve toplantının basına açık gerçekleşeceği belirtiliyor.
/Kaynak: İlke TV/










