AİHM’den İmamoğlu kararı: Öncelikli görüşülecek

GündemPolitika

Çorlu Karatepe Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, İmamoğlu’nun tutukluluğuna ilişkin AİHM başvurusunun “öncelikli olarak inceleneceği” kararının kendilerine resmî olarak bildirildiğini açıkladı.

“Nadir bir karar”

Çorlu Karatepe Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Mehmet Pehlivan, AİHM’ye yaptıkları başvuruyla ilgili açıklama yaptı.

Pehlivan, sosyal medya hesabından “Kamuoyuna duyurulur” diyerek yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkil Ekrem İmamoğlu’nun haksız tutukluluğuna ilişkin yapmış olduğumuz AİHM başvurusunun öncelikli olarak inceleneceği kararı tarafımıza resmi olarak bildirilmiştir.

AİHM’nin vermiş olduğu bu öncelikli inceleme kararı, bugüne kadar Türkiye’den yapılan başvurularda nadir olarak verilen bir karardır.”

/t24/

İlginizi Çekebilir

Trump, Nijerya’da IŞİD’e yönelik saldırı düzenlendiğini açıkladı
SDG: Mazlum Abdi, yıl sonundan önce Şam’ı ziyaret edecek

Öne Çıkanlar