İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmek üzere Florida’ya götüren uçak, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taraf olan Yunanistan, İtalya ve Fransa’nın hava sahasından geçti.
FlightRadar verilerine göre sabah saatlerinde İsrail’den kalkan ve UCM tarafından hakkında tutuklama kararı bulunan Netanyahu’yu taşıyan “Wings of Zion” uçağı, Atlas Okyanusu’na ulaştı. Uçağın, Netanyahu’nun eylülde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’a giderken kullandığı rotadan farklı bir güzergâh izlediği görüldü.
UCM, 21 Kasım’da, Gazze Şeridi’nde işlendiği iddia edilen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar gerekçesiyle Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.
Netanyahu’nun Trump’la Florida’daki Mar-a-Lago malikanesinde yapacağı görüşmenin, yarın İsrail saatiyle 22.30’da (TSİ 23.30) başlaması bekleniyor. Görüşmede Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına geçiş ve İran konularının ele alınacağı bildirildi.
The Times of Israel, uçağa gazetecilerin alınmadığını ve Netanyahu’nun ülkeden ayrılmadan önce herhangi bir açıklama yapmadığını yazdı.
Öte yandan İsrail ordu radyosu, Gazze’de cesedi bulunan son İsrailli esir Ran Gvili’nin ailesinin, ateşkesin ikinci aşamasına geçilmemesi için Trump’la görüşeceğini aktardı.
/Ajanslar/










