İstanbul Barosu duruşması ertelendi

GündemPolitika

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ve yönetim kurulu üyelerinin, Suriye’de öldürülen gazetecilere ilişkin bir açıklama nedeniyle “örgüt propagandası” ve “yanıltıcı bilgi yayma” suçlamalarıyla yargılandığı dava, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Silivri’deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde görülen duruşmayı, 83 ülkeden hukukçuları temsil eden 30 baro ile 17 uluslararası hukuk örgütünün gözlemcileri izledi. Sanıklar, suçlamaların Anayasa’ya ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu savundu.

Mahkeme, Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi ile Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2. maddesinin Anayasa’ya aykırılığı iddiasının Anayasa Mahkemesi’ne taşınması talebini reddetti.

Duruşmaya savunmaların ardından ara verildi. Davanın salı günü saat 10.30’da devam etmesi bekleniyor. 

/MSNA/

İlginizi Çekebilir

Maduro: Kendimi bir savaş esiri olarak görüyorum
Danimarka Başbakanı: Amerika bir başka NATO ülkesine saldırırsa her şey biter

Öne Çıkanlar