🔴Ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan gösterilerde gözaltına alınanların sayısının 1200’ü aştığı belirtiliyor.
İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), ekonomik sorunlar nedeniyle başlayan gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 29’a yükseldiğini bildirdi.
ABD merkezli HRANA’ya ait internet sitesinde yayımlanan raporda, ülkede 9 gündür süren gösterilere ilişkin bilgi verildi.
Buna göre bu süre içinde ülkedeki 31 eyaletten 27’sinde meydana gelen gösterilerde 27 eylemci ve emniyet güçlerine bağlı 2 kişi hayatını kaybetti.
Ülke genelinde toplam 257 noktada meydana gelen gösterilerde 64 kişi yaralandı ve 1203 kişi de gözaltına alındı.
Yaralanmaların büyük ölçüde saçma ve plastik mermi isabeti sonucu meydana geldiği belirtildi.
İran makamlarından gösterilerde ölen ya da yaralananlara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.
HRANA, dün 8’inci güne ilişkin raporunda, ölü sayısının 20’ye, yaralı sayısının 51’e ve gözaltına alınanların sayısının da 990’a yükseldiğini duyurmuştu.
/Ajans/










