🔴KDP Lideri Mesud Barzani, tüm sorunların barışçıl yollarla çözülmesini temenni ederken, Neçirvan Barzani bölgelerini askeri çatışmalardan uzak tutacaklarını açıkladı.
KDP Lideri Mesud Barzani ve Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, 5 Mart 1991’de Irak’ta Baas rejimi zulmü ve diktatörlüğüne karşı başlatılan Büyük Ayaklanma’nın (Raperin) yıldönümü vesilesiyle resmi bir mesaj yayımladı.
Mesud Barzani açıklamasında, “Bölgemiz şu anda çok karmaşık ve hassas bir süreçten geçmektedir. Bölgedeki tüm sorun ve anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözüme kavuşturulmasını temenni ediyoruz. Bizler de Kürdistan’ın savaştan, felaketlerden ve acılardan uzak kalması ve korunması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Neçirvan Barzani ise bölgenin içinden geçtiği süreci “karmaşık ve hassas” olarak nitelendirdi ve tırmanan gerilimin olumsuz etkilerine karşı herkesin üzerine büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti:
“Bu kutsal yıldönümü, bölgemizin karmaşık bir süreçten geçtiği bir döneme denk gelmektedir. Kürdistan Bölgesi, her zaman olduğu gibi huzur ve barışın temel bir faktörü olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın yaşamına ve güvenliğine zarar verecek hiçbir askeri çatışmanın veya gerilimin parçası olmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.”
Anayasal kazanımlar ve birlik mesajı
Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nin sahip olduğu statünün ancak iç birlik ile korunabileceğine dikkat çeken Neçirvan Barzani, siyasi partilere sorumluluk çağrısında bulundu. Barzani, “Kürdistan Bölgesi’nin varlığını ve anayasal kazanımlarımızı korumak; ancak tüm siyasi güçlerin, tarafların ve toplumsal bileşenlerin ortak ulusal sorumluluğu, birliği ve uyumu ile mümkün olacaktır” dedi.
/Kaynak: İlke Tv/








