Özgür Özel Bolu’da Tanju Özcan için düzenlenen mitingde konuştu

GündemPolitika

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için Bolu’da düzenlenen ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde konuştu.

İmamoğlu’nun ve belediye başkanlarının tutuklanmasının ardından her hafta düzenlenen “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin 95’incisi Bolu’da gerçekleşiyor.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Buradan Bolu beylerine sesleniyorum. Siz bir başınasınız. Tanju ile beraber daha önce ifadelerini alıp zorlayıp Tanju’nun karşısına dikmeye çalıştıklarınız birbirleriyle yarışıyorlar ‘Tanju Başkan yanlış bir şey yapmadı’ diye. Bu meydan Köroğlu’nun meydanıdır. Evladına sahip çıkan Boluluların meydanıdır.

Bolu kendisine sahip çıkanı, siyasi partisi yıllardır oy vermediği bir parti olmasına rağmen kendisine sahip çıkanı bildi. Onun sayesinde Bolu ile CHP arasında bir gönül köprüsü kuruldu. O günden bugüne Bolu’da bambaşka bir hikaye yazıyoruz. Tanju masumdur, Tanju Boluludur, Tanju Bolu için çalışmıştır, Bolu da ona sahip çıkmıştır. Bolu’ya yaptıklarıyla, Bolu’yu değiştirmesiyle, Bolu’yu geliştirmesiyle helal olsun Tanju Başkanıma.

Tanju Başkanın asıl suçu, bu şehirde AKP’yi yenmesi. En büyük suçu ise AKP’yi, AKP ve MHP seçmeninden aldığı destekle yenmesi. Bu yüzden hedefe kondu Tanju Başkan. Tanju Başkan bir vakıf kurdu. Vakfın adı BOLSEV. İçinde her kesimden insan var. Vakıf öğrenciye burs, hasta yatağı olmayana hasta yatağı, tekerlekli sandalye ihtiyacı olana tekerlekli sandalye vermiş. Hayırseverden almış ihtiyaç sahibine vermiş. Tanju Başkan demiş ki ‘İstanbul’da merkez açıyorsun, burada şube açıyorsun, parayı buradan kazanıyorsun, İstanbul’a götürüyorsun. Gelin burada bir vakıf açtık, buradaki vakıfa parayı yatırın, Bolu Belediyesi panolarında reklamlarınız çıksın. Para da vakfa gitsin’ demiş. Kabul etmişler. Sonra bir soruşturma açılmış. Kim açmış? Kartalkaya’da onlarca insanımız yandı. O yangından sonra Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi görevlendirdi. Nereden? Bolu’nun insanları içinden. Bilirkişiler fotoğrafla çalıştılar, videolar çektiler. Rapor yazdılar. Raporda şu yazıyordu: Bu yangın tamamen Turizm Bakanlığı’nın sorumluluğu altında bir yerde çıkmıştır. Bu raporu yazdılar savcılığa götürdüler. Başsavcı aldı ‘Olmaz bu, yazmayın dedi’ dedi. ‘Bir de buradan bakanlığı çıkaracaksın Bolu Belediyesi yazacaksın’ dedi. Bilirkişi ‘yazamam’ dedi. Sonra savcı dedi ki ‘O zaman getirmeyin raporu, imzalamayın, istifa edin’ dedi. Bilirkişiler bilirkişiliği bıraktı. Savcı bakanı ve bakanlığı bu işten kurtarmaya çalıştı. İşte tam bu noktada Tanju Özcan bu başsavcıyı HSK’ya şikayet etti. Kartalkaya yangınından bakan kurtaran başsavcı, kafayı Tanju’ya taktı.

 

 

/Kaynak: BirGün/

İlginizi Çekebilir

Hamaney’in yakın adamı Hicazi öldürüldü
Novak: Rus gazını Avrupa yerine Asya pazarına göndereceğiz

Öne Çıkanlar