KDP Lideri Mesud Barzani, 11 Mart Anlaşması’nın 56. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, “Bu yıldönümünde kazanımların korunmasına, barış mesajına ve Kürdistan halkının birlikte yaşam kültürüne vurgu yapıyoruz” dedi.
Mesud Barzani’nin 11 Mart Anlaşması’nın 56. yıl dönümü için yayımladığı mesajın tam metni şöyle:
“Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
11 Mart Anlaşması, ölümsüz Barzani’nin liderliğindeki Eylül Devrimi’nin, Peşmergelerin ve Kürdistan’daki tüm kesimlerin mücadelesi ile fedakârlıklarının bir sonucuydu. Bu anlaşma, Kürdistan halkının haklarını geri kazanmak ve Irak’ta demokrasiyi sağlamak amacıyla başlatılan güçlü ve kapsamlı mücadelenin bir ürünüdür. Sonunda o dönemin Irak hükümetini, halkımızın bazı haklarını resmî olarak tanımaya mecbur bıraktı.
11 Mart Anlaşması’nın 56. yıl dönümünde, Eylül Devrimi’nin tüm Peşmergelerinin, devrimcilerinin ve yurtseverlerinin mücadelesini ve emeklerini saygıyla anıyoruz. Onların çabası ve fedakârlıkları sayesinde halkımız için bu tarihi kazanım elde edildi.
Bu yıldönümünde kazanımların korunmasına, barış mesajına ve Kürdistan halkının birlikte yaşam kültürüne bir kez daha vurgu yapıyor; Eylül Devrimi’nin şehitlerini ve Kürdistan’ın tüm şehitlerini saygıyla anıyoruz.”
/Rûdaw/









